Italië

ITALIEUNCATEGORIZED

Corona heeft ‘Sanremo’ al na één dag te pakken: deelnemer kan niet optreden

Het Festival van Sanremo was nog niet van start gegaan, of een van de deelnemers die op de eerste avond op zou treden, Irama, moest zich laten vervangen door Noemi die op de tweede avond op zou treden. Iemand uit de entourage van Irama had positief getest en die laatste zou niet meer deel kunnen nemen aan het festival.

Uiteindelijk bleek Irama negatief getest te hebben, maar hoe dan ook moet hij volgens de Italiaanse voorschriften tien dagen in quarantaine. Dat zou betekenen dat hij zich terug moet trekken. Creatief directeur Amadeus, die het festival ook presenteert, bedacht daarop een oplossing om de regels van het festival aan te passen. De opname van de repetitie van Irama zou gebruikt worden, maar daarvoor moeten alle andere deelnemers hun akkoord geven. Dat is ondertussen gebeurd en zo kan hij in de wedstrijd blijven. Deze regel zal nu ook gelden voor eventuele toekomstige gevallen tijdens de duur van het festival. Op donderdag staan de duetten gepland, ook daarvoor zal de opname van Irama’s repetitie gebruikt worden. Op vrijdag en de finale-avond op zaterdag treden alle artiesten nog eens solo op.

In de show van vanavond krijgen we gastoptredens te zien van onder andere Laura Pausini en Il Volo. Ook voetballer Zlatan Ibrahimovic zal, met vloeiend Italiaans, opnieuw af en toe op het podium verschijnen.