Liverpool 2023

LIVERPOOL 2023

Malta kiest op 11 februari wie naar Songfestival gaat

Net zoals de voorbijgaande jaren gaan de Maltezers ook in 2023 via het programma Malta Eurovision Song Contest op zoek naar de geschikte inzending om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Met de introductie van maar liefst vier kwartfinales, trekt omroep PBS volgend jaar heel wat extra zendtijd uit. (asi)

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich inschrijven vanaf 17 oktober. Op 31 oktober worden de inschrijvingen afgesloten. De deelnemerslijst wordt in november bekendgemaakt. Een professionele jury zal uit alle inzendingen 40 nummers kiezen die voor het eerst te horen zullen zijn tijdens vier kwartfinales. Dat terwijl er voorgaande jaren enkel plaats was voor een halve finale en een grote eindfinale. In elke kwartfinale komen tien nummers aan bod, zes daarvan gaan door naar de halve finale.

In de halve finale zullen de 24 overgebleven nummers strijden voor een plekje in de grote finale, die doorgaat op 11 februari. Daarin nemen 16 nummers het tegen elkaar op. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen via een mix van jury – en televoting.

Alle data

  • Eerste kwartfinale: 13 januari
  • Tweede kwartfinale: 20 januari
  • Derde kwartfinale: 27 januari
  • Vierde kwartfinale: 3 februari
  • Halve Finale: 9 februari
  • Finale: 11 februari

Wissel van lied

Dit jaar kwam Emma Muscat als winnares uit de bus. Aanvankelijk zou ze Malta vertegenwoordigen met het nummer Out of Sight, maar dit werd in extremis nog gewijzigd naar I Am What I Am. Muscat geraakte niet verder dan een 16e plek in de tweede halve finale. Hopelijk in 2023 meer succes voor Malta.