België

BELGIE

Hooverphonic in ‘Vandaag’: tien opvallende quotes

Maandagavond was Belgische kandidaat Hooverphonic te gast bij Danira Boukhriss Terkessidis in het programma Vandaag. Wij hebben de tien meest interessante quotes voor je op een rijtje gezet.

Na een hele dag van interviews geven voor kranten, radio’s, tv-zenders en andere media kwamen de drie leden van Hooverphonic ook langs in de talkshow van Danira. Via deze link kan je het programma herbekijken. Nieuwsgierig naar wat er gezegd is? Onderstaande quotes zullen je dan zeker en vast interesseren.

Het is een triestig nummer, het gaat over afscheid. Dat is een universeel thema waar we allemaal mee te maken krijgen.

We hebben allemaal vooroordelen over het Songfestival. Het moet uptempo, kitsch en camp zijn. Dat is allemaal zever. Het moet gewoon een oprecht nummer zijn.

De Nederlanders vinden het fantastisch dat het intimistisch is, Belgen geven de opmerking dat het nummer misschien niet Eurovisie of groots genoeg is.

Het nummer en de video verdienen momenteel alle aandacht. De komende weken zullen we het misschien wel live beginnen spelen, maar dat moet in stadia gebeuren. Dat moet opgebouwd worden.

De reacties zijn lovend. Omdat er één iemand op een site iets schrijft wordt er gezegd dat er gemende reacties zijn. Als je naar YouTube gaat, dan zitten we aan 86% positieve reacties.

Marcel Vanthilt over het nummer: Veel violen! Een heel mooi nummer, maar het gaat in beeld heel groot gemaakt moeten worden. De rest is heel weinig, het is een heel dun liedje. Na anderhalve minuut zou er wat meer mogen gebeuren.

Als reactie op Vanthilt: Terecht, maar we gaan er niets aan veranderen. Met de act komt dat goed.

De zoektocht naar de juiste outfit vraagt tijd. We mogen al zeggen dat het Belgisch gaat zijn, maar we zijn nog aan het babbelen met mensen. Van de styliste moet Luca ook hakken dragen.

Alex over al dan niet winnen: Winnen interesseert me niet. Ik geloof ook niet dat we laatste zullen worden. Liever tiende en een grote hit hebben in Europa dan winnen en vergeten worden.

Als afsluitende boodschap:

We moeten dit nummer na het Songfestival ook nog spelen, dus dan hebben we liever graag een nummer dat we zelf tof vinden