Estland

ESTLANDFP-NONNL-SIDELIVERPOOL 2023PRE-PARTIES

Interview Alika: ‘Mama zorgt goed voor mijn stem’

Songfestival.be strikte tijdens Eurovision in Concert ook de kandidate uit Estland, Alika. Met de krachtige ballade Bridges zal zij de Baltische staat vertegenwoordigen in Liverpool. De zangeres gaf tekst en uitleg bij de betekenis van het liedje en ze stelde ons gerust dat haar stem goed verzorgd wordt, door haar mama nog wel.

We ontmoetten een ontspannen Alika aan de vooravond van haar performance op Eurovision in Concert in Amsterdam. Ze deelde de diepere betekenis van haar nummer Bridges, dat best een confronterend en zwaar thema aankaart. ‘We beliegen onszelf elke dag en daarin verliezen we onszelf vaak’, aldus Alika. Uiteraard polste onze redactie ook naar de link met België en Nederland.

De stem van de zangeres wordt in het lied zwaar op de proef gesteld door hoge noten en een aantal krachtige uithalen, maar Alika verzekerde ons dat ze zich prima voelt en dat ze altijd een geheim wapen achter de hand heeft, mocht dat veranderen in aanloop naar Liverpool: ‘Mijn mama werkt in een apotheek. Zodra ik iets voel, zal zij wel het juiste middeltje in huis hebben om me te helpen’, grapte de Estse.

Tijdens haar optreden in Amsterdam zong ze in ieder geval opnieuw loepzuiver. Een goed resultaat in de finale in Liverpool zou alvast een prachtig geschenk zijn voor de mama op Moederdag, daags na het Songfestival. Hieronder het volledige interview.

play