Noorwegen

NOORWEGENROTTERDAM 2021

Noorwegen kiest kandidaat Rotterdam op 20 februari

Dat Ulrikke Brandstorp geen herkansing zou krijgen voor haar land Noorwegen op het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam na de afgelasting dit jaar, wisten we al. Dat we opnieuw zes shows te zien zouden krijgen, had de Noorse omroep NRK ook al eerder bekendgemaakt. Nu zijn de datums van die shows bekendgemaakt in een uitzending op Facebook.

De eerste van vijf halve finales gaat van start op zaterdag 16 januari, de finale zal dan plaatsvinden op 20 februari. Dat heeft Stig Karlsen, baas van de Noorse Songfestivalvoorronde Melodi Grand Prix, bekendgemaakt. De shows zullen allemaal plaatsvinden net buiten Oslo, in de H3 Arena tegenover de arena waar in 2010 het Songfestival plaatsvond.

Met publiek?

Hoewel de shows er heel snel aan komen en de coronapandemie dan nog lang niet achter de rug zal zijn, wil Stig Karlsen niet uitsluiten dat er toch wat publiek aanwezig zal zijn. Dat zal afhangen van de situatie op dat moment, maar momenteel is Noorwegen na Cyprus het beste land van Europa in de aanpak van de pandemie.

‘Er zullen uiteraard minder mensen fysiek aanwezig zijn’, zegt Karlsen, ‘maar we ondernemen actie om het hele land te betrekken. In een tijd waar een gebrek aan evenementen is die de Noren samenbrengen voor grote gedeelde ervaringen, zal MGP 2021 het meest belangrijke zijn. Het zal een ander MGP-seizoen zijn, maar we doen geen half werk. Het zal ook duidelijk zijn dat de finale de finale is, we gaan die show net iets specialer maken.’

Deelnemers

Namen van deelnemers zijn nog niet bekendgemaakt, daarvoor is het nog even wachten.

Bekijk hier nog eens het optreden van Ulrikke tijdens de Noorse voorronde in 2020.

play