Slovenië

SLOVENIEROTTERDAM 2021

Slovenië kiest lied via een nationale finale

De Slovenen zullen ook dit jaar hun welbekende nationale finale, EMA, houden. Alleen kiezen ze dit jaar geen artiest maar het nummer dat Ana Soklič in Rotterdam 2021 zal brengen. Afspraak op 27 februari.

De Sloveense omroep, RTVSLO, liet al snel weten dat ze, na de afgelasting van vorig jaar, opnieuw met Ana Soklič in zee zouden gaan en haar de kans wilden geven om Slovenië alsnog in Rotterdam te verdedigen. Voda werd van tafel geveegd en er startte een nieuwe zoektocht naar een nummer voor Ana.

Voorlopig drie nummers overgebleven

De omroep laat weten trots te zijn toch een record aantal inzendingen te hebben gekregen. RTVSLO meldt dat er 191 liedjes ontvangen zijn. Een driekoppige jury heeft slechts drie liedjes gekozen die op 27 februari door Ana worden gezongen tijdens EMA 2021. Of toch niet?

De omroep maakt eveneens bekend dat er nu in de komende dagen, samen met Ana en experts uit de jury, wordt gekeken om één of twee liedjes te selecteren voor EMA 2021. Nu is natuurlijk de vraag die bij velen speelt: krijgen we minder dan drie liedjes of krijgen we nog één of twee liedjes extra bovenop de drie al geselecteerde liedjes? Vragen die momenteel nog geen antwoord kennen.

Wordt het kiezen of wordt het een voorstelling?

Het is dus nog onduidelijk of er gaat kunnen gestemd worden voor de potentiële inzending van Ana voor Rotterdam. Wel is zeker dat de uitzending zal gaan rond het zestigjarig jubileum van Slovenië op het Songfestival: in 1961 debuteerde het voormalige Joegoslavië, waar Slovenië deel van uitmaakte, op de wedstrijd.

Bekijk hier nog eens de Sloveense inzending voor 2020