Kort nieuws

Kort nieuws

 • Blanche stijgt in hitlijsten, maar daalt bij bookmakers

  City Lights doet het goed in de Belgische hitlijsten. De Belgische inzending stijgt in de Ultratop en ook in de lijstjes van radiostations MNM en Q-Music doet de song het goed. Bij de bookmakers is er minder goed nieuws. België is gezakt naar de vierde plaats, wat natuurlijk nog altijd veelbelovend is.

  Het Belgische songfestivalliedje van Blanche is in de Ultratop gestegen van 16 naar 12. De top tien is in zicht. Opvallend: in Wallonië loopt het minder vlotjes. Daar is Blanche nu pas de lijst binnen gekomen, op 31. Ook qua airplay op de radio zit het goed. In Vlaanderen staat City Lights in de top 10, in Wallonië ‘maar’ op 35.

  Die uitstekende airplay is geen verrassing. Het liedje staat op 5 in de Top 40 Hitlist van Q-Music en op 4 in de MNM50. Blanche haalde ook de playlist van Radio 2 én Studio Brussel. De Belgische kandidate voor Kiev 2017 draait ook nog altijd mee in de Belgische iTunes Top 100. Daar staat ze nu op een elfde plaats. Haar liedje raakte via iTunes al in de hitlijsten van Polen, Estland, Portugal en Israël. Vooral dat laatste land is een belangrijke, want Blanche gaat binnenkort optreden op de pre-party Israel Calling in Tel Aviv! Ze zakt trouwens ook af naar Amsterdam voor Eurovision in Concert en naar de London Eurovision Party.

  Misschien dat na al die pre-parties België opnieuw wat zal stijgen bij de bookmakers. Ons land stond er daar lange tijd op de derde plaats, maar we zijn een plaatsje gezakt. Italië, Bulgarije en Zweden staan momenteel in de top drie.

   

   

 • Na de cd, dvd en blu-ray: de songfestivalvinyl!

  Een opvallend nieuw product in de officiële webwinkel van het songfestival. Alle 43 inzendingen van dit jaar zijn naast op de gewone dubbel-cd nu ook te koop op vier vinylplaten.

  De Limited Collector’s Edition, zo wordt het product omschreven in de webshop. De 43 songs voor Kiev zijn gebundeld op vier gekleurde vinylplaten. De platen worden in beperkte oplage gedrukt, en dat merk je ook aan de prijs. Je telt 139 euro neer voor het unieke pakket, maar je krijgt er ook wat voor in de plaats.

  Naast de vier vinyls krijg je namelijk ook de reguliere dubbel-cd, downloadvouchers om de songs online legaal te downloaden en een luxeboek van 56 pagina’s over het songfestival 2017, met exclusieve foto’s en biografieën van de deelnemende artiesten van dit jaar. Er is nog tijd om te sparen voor de set, want pas vanaf 23 juni gaat het artikel in de verkoop.

  Overigens wordt het songfestival 2017 ook weer op blu-ray uitgebracht. Dat gebeurde enkele jaren geleden ook al sporadisch, maar nu wordt er weer een nieuwe doorstart gemaakt. Naast de vinylplaten en de blu-rayschrijfjes, kun je natuurlijk ook nog steeds op de vertrouwde cd’s en dvd’s rekenen. De eerste officiële cd verscheen in het jaar 2000, de eerste dvd in 2004.

 • Salvador Sobral wacht op dringende harttransplantatie

  Portugal laat zich op het komende songfestival vertegenwoordigen door zanger Salvador Sobral. Die blijkt momenteel niet kerngezond te zijn. Hij heeft ernstige hartproblemen en wacht op een transplantatie. Het is niet duidelijk of zijn songfestivaldeelname in het gedrang komt.

  De Portugese zanger staat op de wachtlijst om een nieuw hart te krijgen. De gezondheidsproblemen van Salvador zijn dan ook serieus, waardoor een harttransplantatie dus niet kan uitblijven. Volgens Flash! moet de jongeman tegen het einde van dit jaar geopereerd worden, maar voorlopig is er nog geen geschikte donor gevonden. Sobral kampt al erg lang met hartproblemen, en draagt in afwachting van zijn zware operatie zelfs een soort uitwendige pacemaker met batterijen. Om die rond zijn middel te dragen moet hij noodgedwongen vrij wijde en lossen kleren dragen. Dat moet zijn outfit verklaren die hij droeg tijdens de songfestivalselecties van zijn thuisland.

  Vlak voor de finale van voorronde Festival da Canção ging de jongeman al onder het mes. Toen voor twee hernia’s. De zanger had na de operatie nog veel pijn en dat was dan ook de reden waarom hij soms vreemde en krampachtige bewegingen maakte tijdens zijn optreden(s) in de voorronde.

 • Gastland Oekraïne treedt als 22e op in finale 2017

  Gastland Oekraïne zal als 22e aan bod komen in de finale van het 62e songfestival. Dat werd vandaag bepaald op de bijeenkomst van de 43 delegatiehoofden.

  Sinds 2013 wordt de startvolgorde van het songfestival bepaald door de producers, om een zo gevarieerd mogelijke show te kunnen brengen. Om de eerlijkheid te bewaren, wordt de startpositie van het gastland jaarlijks nog wel willekeurig geloot. In het geval van dit jaar werd het nummer 22 van de 26.

  Oekraïne wordt vertegenwoordigd door de groep O.Torvald en hun song Time.

 • Ilse DeLange organiseert nieuwe Tuckerville

  Ilse DeLange brengt Nashville op 2 september even naar Nederland. In 2014 organiseerde ze voor het eerst het festival Tuckerville. Dit jaar doet ze dat nog eens over in recreatiegebied Het Rutbeek in Enschede. Het wordt een ‘sfeervol, warm en ongedwongen festival waar popmuziek met folk-, roots- en Americana-invloeden door de speakers klinkt’.

  Op het programma? De Belgische groep Triggerfinger, de Nederlandse songfestivalkandidaat van vorig jaar Douwe Bob, de Nederlandse groep Racoon, Daniel Romano, Midas, Karl Blau, Holly McVe, Michelle David en … The Common Linnets. Binnenkort worden nog meer namen bekend gemaakt.

  Ilse DeLange bracht het nieuws in De Wereld Draait Door. ‘Ik heb een plek gevonden waar we in tegenstelling tot de toch wat klinische omgeving van het stadion tussen de bomen zitten’, zei ze. Of we er nieuw werk van The Common Linnets te horen zullen krijgen, laat ze nog in het midden. Maar volgens de sociale media zit de groep momenteel wel in Nashville in de studio.

  Tickets voor Tuckerville kosten 45 euro en zijn te verkrijgen via de website.

 • Debuutalbum Loïc Nottet komt uit op 31 maart

  Vrijdag 31 maart, dat is de dag waarop Loïc Nottet zijn allereerste album zal uitbrengen. Selfocracy is de titel van de plaat. Na de release gaat populaire Loïc op tournee!

  We hebben er sinds 2015 op gewacht, maar in maart brengt Loïc Nottet uiteindelijk zijn eerste album uit. Op vrijdag 31 maart om precies te zijn. De titel van de cd Selfocracystaat voor Selfish (‘Egoïstisch’) en Crazy (‘Democratie’ en ‘gek’). Ontdek onderaan hoe de hoes van de plaat er uit ziet. Alle liedjes die op het album staan zijn in het Engels gezongen, geen Frans dus. Het is niet bekend hoeveel nummers er op staan, maar Rhythm Inside, waarmee hij vierde werd op het songfestival in Wenen, en zijn laatste hit Million Eyes zullen natuurlijk niet ontbreken. De Waalse artiest wil het op zijn album hebben over onze narcistische en individuele samenleving. Een kleine maand na de release begint Loïc Nottet aan zijn Europese tournee. Zijn drie concerten in België zijn al uitverkocht en ook de zalen voor zijn shows in Parijs en Luxemburg zitten vol.

  https://twitter.com/L0oiic/status/837198572504305666?ref_src=twsrc%5Etfw

 • O’G3NE zingt songfestivalliedje ‘Lights and Shadows’ vrijdagavond voor ’t eerst live

  Nu vrijdag, 3 maart, zal O’G3NE voor het eerst hun songfestivalbijdrage live brengen tijdens het programma RTL Late Night. Ondertussen lekte de titel van hun liedje al.

  Aanstaande vrijdag zal in de namiddag eerst de naam van het nummer bekend gemaakt worden. Op dat moment zal het lied wellicht ook voor de eerste keer op de radio gedraaid worden. Tijdens RTL Late Night volgt het eerste live-optreden. De show op RTL is een Nederlands praatprogramma dat iedere werkdag tussen 22.30 en 23.40 uur wordt uitgezonden op de Nederlandse commerciële zender RTL 4 en wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Deze laatste is uitermate blij met de première van het nummer tijdens zijn show, O’G3NE, is al meerdere malen te gast geweest in zijn programma en hij is naar eigen zeggen een fan van hun meerstemmig geluid.

  Titel gelekt 

  AD.nl pakte vandaag uit met het nieuws dat het lied, een ‘opbouwende powerballade’, Lights and Shadows heet. De inzending is geschreven en gecomponeerd door de vader van de meisjes, Rick Vol én ook Rory de Kievit schreef mee aan de song. Hij is het vriendje van Shelley.

 • Zara Larsson treedt op tijdens finale ‘Melodifestivalen’

  De Zweedse zangeres Zara Larsson, bekend van wereldhits als Lush Life en Ain’t My Fault, zal optreden tijdens de finale van Melodifestivalen op 11 maart. Dat meldt het Zweedse nieuwsmedium Aftonbladet.

  Het optreden komt Larsson gunstig gelegen, want volgende week verschijnt met So Good haar derde album. Enkele dagen geleden werd ze nog beloond met de prijs van Beste Zangeres op de Zweedse versie van onze Vlaamse Music Industry Awards (MIA’s).

  De zangeres mag dan wel bereid zijn gevonden om een gastoptreden te verzorgen, ze is veel minder happig om zelf deel te nemen aan de grootste Zweedse muziekwedstrijd van het jaar. ‘Ik heb nu grotere doelen’, zei ze in een eerder interview aan hetzelfde Aftonbladet. ‘Misschien doe ik het als ik vijftig ben en mijn carrière aan de grond zit, maar niet nu.’

 • Amir gaat mee naar Kiev als songfestivalcommentator

  Franse zanger Amir Haddad zal er bij zijn op het komende songfestival. Dit keer niet als kandidaat, maar wel als commentator tijdens de grote finale. Dat maakte de Franse omroep bekend via sociale media.

  Populaire Amir heeft zelfs de datum van een van zijn concerten moeten veranderen zodat hij mee kan als commentator. De songfestivalkandidaat van vorig jaar gaat Stéphane Bern en Marianne James (die het commentaar al sinds 2015 verzorgen) vergezellen tijdens de grote finale van 13 mei.

  Amir zal er ook supporteren voor zijn opvolgster, Alma. De twee kennen elkaar goed en de man achter inzending Requiem werkte ook mee aan J’ai cherché, het lied waarmee Amir zelf zesde werd in Stockholm. Alma zal trouwens een nieuwe versie van haar song brengen in mei, eentje met ook Engelstalige zanglijnen.

 • Ook Vlaamse zangeres op songfestival 2017

  Oostenrijkse  kandidaat Nathan Trent zal in Kiev bijgestaan worden door Vlaamse zangeres Helena De Maertelaere. Het meisje uit Deinze zal mee op het podium staan als achtergrond zangeres.

  Dat de delegatie van Oostenrijk bij haar is uitgekomen, is lang zo gek nog niet. Helena De Maertelaere besloot namelijk om na haar studies te verhuizen naar Wenen. Daar volgt ze een musicalopleiding. Nathan Trent zal, met Vlaamse Helena mee op het podium, liedje Running on Air voor het eerst brengen tijdens de tweede halve finale op donderdag 11 mei.

  De zangeres aan het werk:

  https://www.youtube.com/watch?v=EmijMrJ_MYw