Salvador Sobral wacht op dringende harttransplantatie

Portugal laat zich op het komende songfestival vertegenwoordigen door zanger Salvador Sobral. Die blijkt momenteel niet kerngezond te zijn. Hij heeft ernstige hartproblemen en wacht op een transplantatie. Het is niet duidelijk of zijn songfestivaldeelname in het gedrang komt.

De Portugese zanger staat op de wachtlijst om een nieuw hart te krijgen. De gezondheidsproblemen van Salvador zijn dan ook serieus, waardoor een harttransplantatie dus niet kan uitblijven. Volgens Flash! moet de jongeman tegen het einde van dit jaar geopereerd worden, maar voorlopig is er nog geen geschikte donor gevonden. Sobral kampt al erg lang met hartproblemen, en draagt in afwachting van zijn zware operatie zelfs een soort uitwendige pacemaker met batterijen. Om die rond zijn middel te dragen moet hij noodgedwongen vrij wijde en lossen kleren dragen. Dat moet zijn outfit verklaren die hij droeg tijdens de songfestivalselecties van zijn thuisland.

Vlak voor de finale van voorronde Festival da Canção ging de jongeman al onder het mes. Toen voor twee hernia’s. De zanger had na de operatie nog veel pijn en dat was dan ook de reden waarom hij soms vreemde en krampachtige bewegingen maakte tijdens zijn optreden(s) in de voorronde.

2 reacties op “Salvador Sobral wacht op dringende harttransplantatie

Geef een reactie