flagBelgië

play

Jérémie begint helemaal alleen op het podium, dat aanvankelijk blauw is gekleurd. Hij draagt nog steeds het opvallende zilverkleurige vestje en daaronder een basic ogende jeansbroek.  Nadien wordt hij langzaam maar zeker vergezeld door vier dansers die een fraaie choreografie uitvoeren die evenwel niet altijd heel goed past bij het lied.

Jérémie is vandaag helaas niet honderd procent stemvast. Al vanaf het begin zijn de vocalen soms twijfelachtig, al gaat hij nooit echt in de mist en blijft het binnen de perken van het aanvaardbare. De zanger mist kracht en energie in zijn stem om er een opvallend optreden van te maken. We hopen dat hij zijn stem spaart voor de grote avond. Daarnaast maakt hij vandaag verrassend weinig oogcontact met de camera en de kijker, al zit dat veel beter in de cruciale laatste minuut van het optreden. Ook hier staan de backings op band.

Helemaal aan het einde van het lied, wanneer het uitdooft, lijken alle spots in de PalaOlimpico op hem gericht. Daardoor verdwijnen hij en zijn dansers volledig in de lichtshow, wat voor een redelijk ongemakkelijk visueel einde zorgt. Bij de tweede beurt van Jérémie en zijn team is dit gelukkig al beter.

Op basis van deze tweede repetitie lijkt een finaleplek voor België haalbaar, maar allesbehalve een gedane zaak. De tweede halve finale is gekenmerkt door landen met drukke visuele optredens. De eerder brave Belgische performance kan opvallen door de klasse en eenvoud, maar kan er net zogoed door verloren gaan.

Advertentie