Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020

Met deze tips maak je meer kans om tickets Songfestival 2020 te bemachtigen

Het hoge woord is eruit: we weten wanneer de tickets in de verkoop gaan. Drie momenten waarop iedere fan of toeschouwer die naar het Songfestival gaat, even volledig gestresseerd raakt. Om frauduleuze zaken terug te dringen of uit te sluiten zijn er een paar nieuwe regels in het leven geroepen door de organisatie dit jaar, die we jullie graag uitleggen. Tickets bestellen is op zijn zachts uitgedrukt een stressmoment voor velen. Dus wij maken het jullie, hopelijk, iets makkelijker met de tips onderaan het artikel. Wil je weten hoeveel de kaartjes kosten? Dat lees je in dit artikel.

Nog niet zo lang geleden brachten we het bericht dat de organisatie van het Songfestival iedereen al waarschuwde voor valse tickets. Een website verkocht de mogelijkheid tot kaarten te bestellen voor prijzen die wel opliepen tot bijna 800 euro. Omdat dit niet door de beugel kan, heeft de organisatie beslist een maximaal aantal kaarten op te leggen én je ticket staat op naam.

Hoe bestel ik tickets?

Iedereen die op donderdag 26 maart voor 20.00 uur op de link naar het ticketscherm heeft geklikt, krijgt door middel van willekeurige loting door het systeem om exact 20.00 uur een plaats in de wachtrij toegewezen. Iedereen die na 20.00 uur de link aanklikt, sluit automatische aan achteraan in de rij. Heel belangrijk: ververs je pagina niet als je op de link om tickets te kopen, hebt geklikt, want dan sluit je namelijk weer achter in de rij aan.

Je kan je tickets betalen via de volgende bekende betaalmethodes: iDEAL, Paypal, Mastercard, Visa, Sofortuberweisung en Bancontact. Om ervoor te zorgen dat grote bedrijven niet ineens een grote hoeveelheid kaartjes kopen, mag je per adres en bankrekeningnummer maximaal vier kaarten bestellen. Probeer je toch meer, dan loop je kans alles kwijt te spelen. Achteraf moet je je tickets personaliseren, ook dit is nieuw om fraude te bestrijden.

Hoe moet een ticket worden gepersonaliseerd?

Van het moment dat je bestelling is betaald, ontvang je een bevestigingsmail vanuit Paylogic. Om je tickets te ontvangen, moet je jouw tickets eerst personaliseren. Dit is nog niet op de dag zelf maar kan pas nadien. Hiervoor zal je een aparte mail ontvangen met een link. Voor het op naam zetten heb je deze gegevens nodig van alle personen: voornaam, achternaam, geslacht en geboortedatum. Na de personalisatie van alle tickets ontvang je de mail om je tickets te downloaden. Steekproefsgewijs zal aan de ingang van Ahoy kunnen worden gevraagd om zich te identificeren. Indien de naam op het ticket niet overeenkomt met de naam op het identiteitsbewijs, is het ticket ongeldig verklaard en de toegang geweigerd.

Tips voor meer succes in je bestelling

  • Zorg dat je klaar zit/staat/ligt.
    Iedereen die op donderdag 26 maart voor 20.00 uur op de link naar het bestelscherm heeft geklikt, krijgt door middel van loting door het systeem om exact 12.00 uur een willekeurige plaats in de wachtrij toegewezen. Iedereen die na 20.00 uur de link aanklikt, sluit achteraan in de rij. Een dag van tevoren klaar zitten levert dus geen plek vooraan in de wachtrij op.
  • Controleer je verbinding en batterij. Je ergste nachtmerrie: tijdens het wachten in de wachtrij je verbinding kwijt zijn of erger: batterij plat.
  • Gebruik meerdere internetbrowsers. Via de computer, laptop, tablet, smartphone kan je allemaal in de wachtrij terecht komen. Belangrijk detail: gebruik maar één tabblad per browser.
  • Niet je pagina vernieuwen. Vanaf dat je in de wachtrij staat, overal afblijven en … wachten.
  • Mobiliseer je vrienden. Ben je van plan om met meerdere te gaan en kunnen jullie samen de wachtrij in? Niet twijfelen, zo verhoog je alleen maar je kansen op tickets.
  • Maak er een feestje van. Spreek af met vrienden om samen tickets te bestellen en verlicht het wachten door een Songfestival van de vorige jaren te bekijken. Vergeet af en toe wel niet naar je wachtrij te kijken.
  • Raak niet in paniek. Als het niet lukt om tijdens de tweede lichting kaarten te krijgen, geen paniek en niet treuren, er komt nog een kans.

Advertentie