België

BELGIESTOCKHOLM 2016

Laura Tesoro repeteert op 5 mei, openingsceremonie 8 mei

De Zweedse openbare omroep SVT heeft op haar website meer details vrijgegeven over de repetities en de openingsceremonie.

Op het Belgische profiel op de website van SVT lezen we niet enkel dat Zweden ons land ver achter zich laat qua aantal zeges – zes tegen één – maar ook dat België met 57 deelnames er twee meer telt dan het organiserende land.

Ook interessant is het tijdstip van de repetities. Onder voorbehoud van wijzigingen mag Laura Tesoro voor het eerst het podium bestijgen op donderdag 5 mei om 16.40 uur. Twee dagen later mag ze een tweede keer repeteren om 21.25 uur. Douwe Bob, die in de eerste halve finale aantreedt, repeteert al op 2 en 6 mei.

Verder raakte bekend dat de openingsceremonie op 8 mei zal plaatsvinden en dat in twee delen. Naast de Euroclub aan het koninklijke paleis in Stockholm zal een 94 meter lange rode loper uitgerold liggen waarop de kandidaten traditiegetrouw hun mooiste glimlach tonen aan de aanwezige fans en pers. Na de Red Carpet Show waarop Petra Mede en Måns Zelmerlöw de 43 kandidaten zullen verwelkomen, is het tijd voor de openingsreceptie in het gemeentehuis van Stockholm. In de bankethal waar ook de Nobelprijzen worden uitgereikt kunnen de kandidaten in een besloten kader van de gelegenheid genieten. Nadien worden ze op de afterparty in de Euroclub verwacht.

De uitzending is live te volgen op verschillende schermen in de stad, maar ook op Eurovision.tv.

Advertentie