Algemeen

ALGEMEEN

‘American Song Contest’ uitgesteld met finale nu gepland op 9 mei

Het bleef de laatste tijd verdacht stil rondom het American Song Contest en nu is ook duidelijk geworden hoe dat komt. Vanwege de oprukkende omikron-variant van COVID-19 in Amerika is er beslist om het allemaal een paar weken uit te stellen. De start is nu voorzien op 21 maart met de finale gepland op, heel toevallig, 9 mei.

Net zoals in heel de wereld hebben ook de Verenigde Staten te maken met de nieuwe variant van het coronavirus. Hierdoor is besloten om de start van het American Song Contest niet te laten plaatsvinden direct na de Olympische Winterspelen maar een maand later met de start op 21 maart 2022. Dit heeft wel als gevolg dat de finale zal plaatsvinden de dag voor de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Turijn, namelijk op 9 mei.

Alles vanop de zelfde locatie 

Voorheen was er sprake om de opnames zowel in Atlanta als in Los Angeles te laten plaatsvinden maar er is nu gekozen om enkel Los Angeles te kiezen. Dit vergemakkelijkt natuurlijk enorm veel dingen voor de producers van de show. Zo moet er niet worden gereisd met het hele podium en kan er ook beter rekening gehouden worden met het testen van kandidaten en crew. Net als in Rotterdam 2021 zal de locatie eigen teststraat krijgen.

Format blijft ongewijzigd 

Het festival zal bestaan uit drie kwalificatierondes, gevolgd door de halve finales en natuurlijk de finale. Alle staten, de hoofdstad en de geïncorporeerde gebieden (dit zijn gebieden die onder direct bestuur van de Amerikaanse federale overheid vallen en dus geen deel uitmaken van een Amerikaanse staat, maar die wel een integraal onderdeel vormen van het land. Dit zijn Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden, nvdr.) mogen zelf kiezen door wie ze worden vertegenwoordigd. Dit mag een soloartiest, een duo of een band zijn met als gouden regel: het moet een origineel nummer zijn.

Bekijk hier het eerste reclamespotje voor het ‘American Song Contest’, weliswaar nog met een foutieve startdatum.

Advertentie