Algemeen

ALGEMEEN

‘American Song Contest’ van start op 21 februari 2022

Het langverwachte American Song Contest begint steeds meer vorm te krijgen. De eerste show zal in de Verenigde Staten te zien zijn op 21 februari 2022 bij de Amerikaanse zender NBC en zal twee uur duren. De gaststad zal op een later moment worden bekendgemaakt.

Anders dan bij het Eurovisiesongfestival, zullen alle vijftig Amerikaanse staten, de hoofdstad en vijf geïncorporeerde gebieden (dit zijn gebieden die onder direct bestuur van de Amerikaanse federale overheid vallen en dus geen deel uitmaken van een Amerikaanse staat, maar die wel een integraal onderdeel vormen van het land. Dit zijn Amerikaans-Samoa, Guam, de Noordelijke Marianen, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden, nvdr.) deelnemen. In totaal zullen dus 56 deelnemers proberen om het eerste Amerikaanse Songfestival te winnen met een origineel geschreven nummer.

Het festival zal bestaan uit drie kwalificatierondes, gevolgd door de halve finales en natuurlijk de finale. Alle staten, de hoofdstad en de geïncorporeerde gebieden mogen zelf kiezen door wie ze worden vertegenwoordigd. Dit mag een soloartiest, een duo of een band zijn.

Het American Song Contest wordt geproduceerd door Propogate in samenwerking met Universal Television Alternative Studio, een onderdeel van Universal Studio Group. De uitvoerend producenten zijn Audrey Morrissen, Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman, Ola Melzig, en Gregory Lipstone. Dit doen ze samen met Ben Silverman en Howard T. Owens van productiemaatschappij Propagate. Deze nieuwe versie van het Eurovisiesongfestival werd in mei 2021 aangekondigd.

Advertentie