Algemeen

ALGEMEEN

Aminata en Udo schrijven potentiële songfestivalliedjes op ‘Writerscamp’

Zangeres Aminata Savadogo uit Letland, die in 2015 met succes deelnam aan het songfestival, en Eurosong-deelnemer Udo waren deze week op writerscamp in het Nederlandse Veenendaal. Samen met heel wat andere componisten uit Europa en Australië werkten ze er in groep aan potentiële songfestivalliedjes.

Tijdens het writerscamp worden de verschillende muziekmakers opgedeeld in groepjes. Volgens Het Laatste Nieuws werkte Udo de afgelopen dagen samen met Zweden, Denen en Australiërs. Ze werken samen aan liedjes die later voorgesteld zullen worden aan verschillende artiesten en omroepen in Europa. Het feit dat ook Australië betrokken is bij dit kamp, zou kunnen betekenen dat er een derde songfestivaldeelname aankomt voor de Aussies.

Naast Udo en Love Injected-zangeres Aminata was ook Zweedse componiste Helienne Lindvall van de partij. Lindvall stuurde dit jaar nog een song voor de Britse voorronde in. Andere bekende componisten zijn ex-deelnemer Stig Rästa, Ash Hicklin (de man achter inzendingen Me and My Guitar en Mother) en Belg Wouter Vander Veken, hij werkte mee aan What’s the Pressure van Laura Tesoro.

 

Enkele sfeerbeelden en een groepsfoto:

Geplaatst door DWB Music LTD op dinsdag 9 augustus 2016

Geplaatst door DWB Music LTD op donderdag 11 augustus 2016

 

 

Advertentie