Algemeen

ALGEMEENEX-DEELNEMERS

Concert in Ziggo Dome brengt winnaars Songfestival samen op één podium

Omcirkel 15 december 2019 met een grote cirkel in je agenda! Op die dag kan je in de Ziggo Dome in Amsterdam gaan genieten van een meezingfestival met enkel nummers van het Eurovisiesongfestival. Niet enkel kan je komen meebrullen met je favoriete hits, er zijn ook optredens van deelnemers uit de voorbije jaren.

Het feest kreeg de naam Het Grote Songfestivalfeest en zal worden georganiseerd door AVROTROS en PilotStudio. De show wordt opgenomen op 15 december in Amsterdam in de Ziggo Dome. Voor wie er niet bij kan zijn; niet getreurd; het concert wordt uitgezonden op 1 januari 2020 net na middernacht op NPO3. Het is de aftrap van een half jaar vol activiteiten in de aanloop naar het eigenlijke festival in Rotterdam.

Grote namen

De namen zijn ondertussen bekend en het zijn niet de minste. Dana International, Loreen, Netta, Mahmood, Eleni Foureira, Sergey Lazarev, Linda Martin, Johnny Logan en onze eigen winnares Sandra Kim zullen hun opwachting maken. Andere namen zijn: Lenny Kuhr, NicoleAnne-Marie David, Marie Myriam, Izhar Cohen, Gali AtariCorinne Hermés, Niamh Kavanagh, Eimear Quinn, Charlotte Perrelli, Olsen Brothers, Ruslana, Dima Bilan, Ell & Nikki, Emmelie de Forest, Serhat en KEiiNO. Natuurlijk krijgen de Nederlandse inzendingen ook de nodige aandacht. Teach-InRuth Jacott, Willeke Alberti en Edsilia Rombley zullen hun inzending ook brengen. Jammer genoeg hebben Lordi en Helena Paparizou moeten afzeggen en ook Conchita, winnares van 2014 zal er niet bij kunnen zijn. Duncan Laurence, de meest recente winnaar zit met zijn tour in Noorwegen op die dag dus die is er jammer genoeg ook niet bij. De organisatie zegt toch vol trots:

Het wordt een ongekende muzikale avond waar heel veel winnende artiesten van vroeger en nu bij elkaar komen en optreden. Nog nooit kwamen er zoveel bij elkaar. We zijn heel trots dat we zoveel toezeggingen hebben.

Presentatie

Hij zit normaal tijdens het Songfestival in het commentatorshokje maar op 15 december is Cornald Maas samen, met hulp van gastpresentators als Tim Douwsma, Buddy Vedder en Emma Wortelboer, de gastheren van de avond. Jan Smit heeft afgehaakt.

Wij kunnen met grote vreugde mededelen dat ook Nicole, Gali Atari, Verka Serduchka en Willeke Alberti zullen optreden en…

Geplaatst door Het Grote Songfestivalfeest op Woensdag 13 november 2019

Tickets zijn nog steeds te verkrijgen. Wil je erbij zijn? Klik dan hier voor tickets.

Advertentie