Algemeen

ALGEMEEN

EBU brengt ook op 12 en 14 mei Songfestivalshows

Nadat de EBU eerder al had aangekondigd een alternatieve show voor de finale te brengen met de titel Eurovision: Europe Shine a Light, heeft de organisator van het Eurovisiesongfestival nu ook twee alternatieve shows aangekondigd op de data waarop de halve finales door hadden moeten gaan.

Die shows zullen doorgaan onder de naam Eurovision Song Celebration 2020 en zullen te volgen zijn op het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival, telkens vanaf 21.00 uur. Tijdens beide shows zullen alle liedjes getoond worden die dit jaar deel hadden moeten nemen aan het Songfestival. Dat zal gebeuren in een officiële startvolgorde die door de producers bepaald wordt. In januari was nog geloot in het stadhuis van Rotterdam om aan ieder land een halve finale en een helft toe te kennen.

Fan Recaps

Ook Songfestivalfans zullen in de show te zien zijn. Als je kans wilt maken om in mei over heel Europa te zien te zijn, dans en/of zing je op 20 seconden van elk van je favoriete liedjes van dit jaar. Die fan recap zal dan te zien zijn in de plaats van de traditionele samenvatting van alle optredens die na het laatste optreden getoond wordt.

Vereisten

Je filmpje(s) moet(en) ten laatste 5 mei in de hoogst mogelijke resolutie verstuurd worden via WeTransfer, Google Drive, OneDrive, Myairbridge.com of Dropbox naar [email protected]. De video moet in 16:9 horizontaal staan en opgenomen zijn in 1920×1080 HD. Vergeet niet je naam, land, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres te vermelden. Als je jonger dan 18 jaar bent, moet je schriftelijke bevestiging van je ouders mee sturen.

Advertentie