Algemeen

ALGEMEENPRE-PARTIES

Eliot ontmoet concurrentie op ‘Eurovision in Concert’

Vandaag is het weer tijd om de pre-parties van start te laten gaan en beginnen doen ze dit jaar in Amsterdam. Eurovision in Concert krijgt het bezoek van maar liefst 28 van de 41 kandidaten en is zo ook dit jaar het grootste promo concert. 

Vorig jaar vierde het concert zijn tienjarig jubileum en verhuisde daarvoor speciaal naar een grotere concertzaal, AFAS Live in Amsterdam. 32 van de 43 deelnemers kwamen optreden, waaronder ook onze eigen Sennek. Dit jaar zijn er 41 deelnemende landen en daarvan zullen er 28 hun opwachting maken. Ook onze inzending Eliot, en de Nederlander Duncan Laurence zijn erbij.

Afzeggingen

Jammer genoeg zijn er ook twee artiesten die verstek moeten laten gaan nadat ze aanvankelijk hadden toegezegd. Michaela Pace uit Malta heeft het te druk met repeteren en de Franse Bilal Hassani liet weten dat er iets fout was gegaan in de planning. Die laatste heeft hierbij toch wat kwaad bloed gezaaid bij sommigen. Bleek dat hij het concert in Amsterdam laat gaan om in eigen land op te treden tijdens een concert van radiozender NRJ. Presentator Cornald Maas liet op Twitter zijn ongenoegen weten:

Presentatie

Ook dit jaar dus opnieuw Cornald Maas die de presentatie op zich neemt, dit keer samen met Marlayne Sahupala. Cornald is al jaren een bekend gezicht binnen de Nederlandse Songfestivalwereld. Hij zit mee in het comité en is de kenner van dienst bij de omroep AVROTROS. Marlayne op haar beurt kennen we van haar deelname in 1999 in Jeruzalem met het nummer One Good Reason. Daarmee werd ze mooi achtste. Nu kent iedereen haar in Nederland als presentatrice van het programma Hart van Nederland op SBS.

Special guests

Het voorprogramma zal worden verzorgd door Rosinda, die met de groep Harmony dertiende werd in 1978. Daarnaast zijn er, zoals elk jaar, weer een paar special guests. Justine Pelmelay (‘89) en Sieneke (‘10) zullen de Nederlandse eer hoog houden en hun Songfestivalnummers brengen. Ook krijgen we twee voormalige winnaressen op het podium. Nicole die in 1982 won met Ein bisschen Friede voor Duitsland én de winnares van 1998, Dana International zullen het beste van zichzelf geven tijdens de show.

Deze artiesten zie je aan het werk tijdens ‘Eurovision in Concert 2019’:

Albanië – Jonida Maliqi

Armenië – Srbuk

Australië – Kate Miller-Heidke

België – Eliot

Denemarken – Leonora Jepsen

Duitsland – S!sters

Finland – Darude & Sebastian Rejman

Georgië – Oto Nemsadze

Griekenland – Katerine Duska

Hongarije – Joci Pápai

Ierland – Sarah McTernan

IJsland – Hatari

Israël – Kobi Marimi

Litouwen – Jurijus

Moldavië – Anna Odobescu 

Montenegro – D-Moll

Nederland – Duncan Laurence

Noorwegen – KEiiNO 

Oostenrijk – Pænda 

Polen – Tulia

Roemenië – Ester Peony

San Marino – Serhat

Servië – Nevena Božović

Spanje – Miki

Tsjechië – Lake Malawi

Verenigd Koninkrijk – Michael Rice

Wit-Rusland – Zena

Zwitserland – Luca Hänni

Bekijk hieronder nog eens de hoogtepunten van vorig jaar

Advertentie