Algemeen

ALGEMEEN

Eurovisie-sterren betuigen steun aan België na aanslagen

De hele wereld is in rouw na de tragische aanslagen die gisteren plaatsvonden in onze hoofdstad Brussel en op de luchthaven in Zaventem. Ons land krijgt veel steunbetuigingen, ook van songfestivalartiesten die in eigen land vaak erg grote sterren zijn.

Bekende monumenten zoals de Eiffeltoren in Parijs, de gevel van de Berlijnse Brandenburger Tor en de Burj Khalifa in Dubai waren gisterenavond gehuld in onze Belgische driekleur. Verschillende wereldleiders steunen ons en ook bekendheden als Adele, Kris Jenner, Harry Styles en Eva Longoria stuurden liefdevolle boodschappen de wereld in.

Op Facebook, Twitter en Instagram komen ook veel foto’s en posts van bekende songfestivalartiesten voor bij. Ook zij zijn diep onder de indruk en rouwen mee.

Zangeres Adele stond dinsdagavond tijdens haar concert in de Londen stil bij de aanslagen in België. Ze droeg haar liedje Make You Feel My Love op aan de slachtoffers, ook Lara Fabian bracht via haar muziek hulde. Tijdens haar concert in Marseille bracht ze speciaal haar versie van Voir un ami pleurer van Jaqcues Brel. Fabian is zelf Belgische.

Marseille, il y a quelques minutes..

Geplaatst door Lara Fabian op dinsdag 22 maart 2016

 

Onze enige songfestivalwinnares Sandra Kim liet via Twitter van zich horen.

Heel wat artiesten gebruiken Instagram om een troostende foto of een symbool van vrede de wereld in te sturen. Zo zagen we beelden voor bij komen van Sakis Rouvas, Boggie, Charlotte Perrelli, Iveta Mukuchyan, Piero Barone van Il Volo en Sanna Nielsen.

A post shared by Sakis Rouvas (@sakisrouvas) on

 

 

 

 

 

❤️ #prayforbrussels

A post shared by Sanna Nielsen (@sannanielsenofficial) on

 

Terugkerende artieste Ira Losco en nieuweling Amir voor Frankrijk zetten een langere boodschap online. Ira’s zus is ontsnapt aan de vreselijke aanslag.

 

I thank God thy my sister is safe and has been re directed this morning. With her being a first officer with Brussels…

Geplaatst door Ira Losco op dinsdag 22 maart 2016

Naast Sandra Kim en Lara Fabian betuigen ook andere Belgische artiesten die ooit deelnamen aan het songfestival hun steun. Tom Dice, Kate Ryan en Liliane Saint-Pierre laten hun emoties de vrije loop. Liliane schreef op Facebook: ‘Machteloos tegenover zoveel haat en zinloos geweld. Machteloos tegenover het aangedane verdriet en het grote verlies van medemensen. Toch zal ik mij niet laten afschrikken en toegeven aan angstgevoelens, want dan overwint “lucifer”. Mijn innige deelneming aan de slachtoffers en nabestaanden.’

 

Geplaatst door Kate Ryan op dinsdag 22 maart 2016

 

Afsluiten doen we met de mooie boodschappen van onze vorige en huidige songfestivalkandidaat. Loïc Nottet zegt dat we moedig moeten zijn en onze Laura Tesoro vraagt zich luidop af waarom dit allemaal nodig is …

 

Be Brave Belgium! Courage aux blessés et condoléances aux familles ! #PrayForBruxelles #22Mars2016

Geplaatst door Loïc Nottet op dinsdag 22 maart 2016

Advertentie