Algemeen

ALGEMEEN

‘Eurovision in Concert’ op 15 april 2023

Eurovision in Concert vindt volgend jaar plaats op 15 april. De ticketverkoop voor het evenement start komende vrijdag 14 oktober. Het jaarlijkse concert in Amsterdam is intussen uitgegroeid tot de grootste preparty van het echte Songfestival.

AFAS Live, de concertzaal in de Nederlandse hoofdstad, verwelkomt volgend jaar opnieuw een groot deel van de deelnemende artiesten van het komende Eurovisiesongfestival. Naast een heel rijtje nieuwbakken Songfestivalsterren to be treden traditiegetrouw ook een aantal kleppers uit het verleden op. Het is nog niet bekend welke Eurovisiecoryfeeën we volgend jaar terugzien in Amsterdam.

Ticketverkoop start 14 oktober

Wie nu al staat te popelen om er volgend jaar live bij te zijn, kan vanaf komende vrijdag een kaartje kopen voor de show. Best vroeg, zes maanden op voorhand, maar als je een zitplaats of een Early Entrance Ticket (15 minuten eerder toegang tot de zaal) wil, stip je vrijdag maar beter aan in je agenda. Die plaatsen zijn beperkt. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een reguliere staanplaats. Tickets en meer info zijn te vinden op ticketmaster.nl.

Groot feest voor Nederlanders en Belgen

Eurovision in Concert is intussen een begrip geworden in Songfestivalland. Jaarlijks zakken talrijke Nederlandse, Belgische en een handvol internationale fans af naar AFAS Live om al een glimp op te vangen van hun favoriete kandidaten. Ook de deelnemers zelf vinden steeds meer de weg naar de Amsterdamse preparty. Het is voor hen ideaal om de temperatuur te meten bij de fans, hun stembanden op te warmen voor het grote avontuur in mei en, niet in het minst, reclame te maken voor hun lied.

In 2022 maakten 27 van de 40 kandidaten hun opwachting, waaronder ook latere winnaar Kalush Orchestra uit Oekraïne, runner-up Sam Ryder uit het Verenigd Koninkrijk en publiekslievelinge Chanel uit Spanje. Oud-winnares Loreen (foto) maakte de euforie compleet.

Advertentie