Algemeen

ALGEMEENINTERVIEWS

‘Goeiemorgen Morgen!’: de hit van Nicole & Hugo die een radioshow werd

Na een radiostilte van een kleine tien maanden is Peter Van de Veire helemaal terug in het ochtendblok. Vanaf maandag 23 januari presenteert hij op Radio 2 de gloednieuwe ochtendshow Goeiemorgen Morgen! In een exclusief interview aan Songfestival.be laat Peter weten wat we mogen verwachten van het programma.

‘De ochtendshow wordt in feite alles wat je bij Goeiemorgen Morgen! voelt. Met andere woorden: enthousiasme, positivisme en vooral heel dichtbij’, klinkt het bij Peter. Met dat laatste wil de radiopresentator vooral de kritiek weerleggen dat het regionale stuk gedeeltelijk verdwijnt. Goeiemorgen Morgen! wordt dan ook nationaal uitgezonden, waardoor de regionale ochtendshows definitief uit de ether gehaald worden, iets wat menig luisteraar tegen de borst stuit. ‘Wij gaan inderdaad een programma presenteren dat tussen 6.00 en 9.00 uur nationaal zal te horen zijn, maar je zal wel nog altijd het nieuws uit jouw regio horen’, licht Peter nader toe. ‘We gaan ook elke dag een reporter uitsturen, die zal telkens op een andere plek te vinden zijn, zeer dicht bij de mensen. De luisteraar zal altijd centraal blijven staan.’

Nieuwe sidekick

Traditiegetrouw wordt Peter opnieuw bijgestaan door een sidekick. Die eer is weggelegd voor actrice Kim Van Oncen (foto), die vooral bekend werd dankzij haar rol in Dertigers. Een nieuw gezicht in het radiolandschap, maar wel een zeer doordachte keuze, aldus Peter. ‘Die vrouw heeft haar eigen supermarkt, die zit aan de kassa, die hoort de verhalen van de mensen’, verklaart de voormalige MNM-dj. ‘Ze heeft zelf ook kinderen, zij staat volop in het leven. Bovendien is Kim ook iemand die een mening heeft, zij houdt zich niet in. Dat is wat ik nodig had.’

Eregast tijdens de allereerste uitzending van Goeiemorgen Morgen! wordt Hugo Sigal. De ochtendshow is dan ook genoemd naar het gelijknamige nummer waarmee Nicole en Hugo in 1971 naar het Eurovisiesongfestival zouden gaan. ‘Ik kan alleen maar zeggen dat ons Colleke ongelofelijk blij en trots zou zijn. Ik ben ervan overtuigd dat jullie iets moois van de ochtendshow gaan maken’, reageerde Hugo Sigal zeer geëmotioneerd eerder deze maand.

Goeiemorgen Morgen! is elke weekdag te horen op Radio 2 en te zien op Eén tussen 6.00 en 9.00 uur. Wij wensen Kim en Peter – zoals hij het zelf zou zeggen – Europees veel succes en vooral veel plezier met de nieuwe ochtendshow.

Advertentie