ALGEMEEN

Kate Ryan deelt podium EuroPride met Conchita Wurst

Zondag eindigt in Amsterdam de EuroPride. Kate Ryan is een van de aanwezige artiesten om het feest in stijl af te sluiten.

In Amsterdam loopt de EuroPride op zijn laatste benen. Het vijftiendaagse festival voor homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen kent zondag haar apotheose. Het thema dit jaar was Join our freedom, feel free to join us en wist Conchita Wurst te strikken als ambassadeur. Zij zal er zondag tijdens de Closing Party uiteraard ook bij zijn. Ook Barei, de Spaanse vertegenwoordigster op het songfestival van dit jaar, zal haar speciale danspasjes opnieuw uit de kast halen op het Rembrandtplein. De Spaanse was deze zomer al te gast in onder andere Stockholm, Madrid en Berlijn.

Ook Kate Ryan tekent present. De Belgische is geliefd in de gayscene en was eerder al het gezicht van de World Outgames in Antwerpen drie jaar geleden. Het optreden van de Limburgse staat om 17.50 uur gepland.

Ronnie Tober (1968), Ben Cramer (1973), Sandra Reemer (1972, 1976 en 1979) and Justine Pelmelay (1989) zijn ex-songfestivaldeelnemers die deel uitmaken van de Nederlandse delegatie. Het feest op het Rembrandtplein start om 14 uur en eindigt om 22 uur.

Advertentie