Algemeen

ALGEMEEN

Komische film over Songfestival in de maak

Netflix pakt binnenkort uit met Eurovision, een film over het Eurovisiesongfestival. Het zal een komedie worden. Amerikaanse acteur en komiek Will Ferrell mag de hoofdrol vertolken. In de zomer van 2019 lekten er meer details over de film. Pierce Brosnan en Rachel McAdams maken deel uit van de cast.

Will Ferrell werd gespot op het voorbije Songfestival in Lissabon. Nu is duidelijk waarom: hij zal de hoofdrol spelen in een Netflix-film over de liedjeswedstrijd. Samen met Andrew Steele schrijft Ferrell ook het script. De Amerikaanse acteur is al jarenlang fan van de muziekshow, nadat zijn Zweedse vrouw hem in 1999 kennis liet maken met het Songfestival. Het is nog niet duidelijk wanneer de film zal uitkomen.

IJslandse deelnemers

Will en Rachel zullen in de film Lars en Sigrit spelen, een koppel uit IJsland dat de kans krijgt om het land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Pierce Brosnan speelt de rol van Erick Erickssong, de vader van Lars. Dan Stevens, bekend van Beauty And The Beast, zal de Russische deelnemer Alexander Lemtov spelen. RúV, de omroep van IJsland, claimt zelf dat het eiland een prominente rol zal krijgen in de film over de liedjeswedstrijd.  Filmlocaties zijn het Verenigd Koninkrijk (onder andere Edinburgh in Schotland) en IJsland. De opnames zijn volop bezig.

De film zal zich afspelen in 1972, toen het festival doorging in Edinburgh. Monaco had in 1971 gewonnen maar kon niet beantwoorden aan de eisen van de EBU, wat betreft onder andere een geschikte locatie. In 1972 won Vicky Leandros voor Luxemburg het festival met Après toi.

Nog grote namen

De lijst wordt alleen maar groter qua bekende koppen. Niemand minder dan Demi Lovato doet mee, zij zal de rol op zich nemen van Katiana, één van de beste zangeressen in IJsland. Will kondigde Demi aan met een filmpje op Twitter. Ook Salvador Sobral, winnaar van het Eurovisiesongfestival 2017, krijgt een rol, hij zal een straatmuzikant vertolken. Netta, de winnares van het jaar erna, zou ook meespelen.

Advertentie