Algemeen

ALGEMEEN

Komische film over Songfestival in de maak

Netflix pakt binnenkort uit met Eurovision, een film over het Eurovisiesongfestival. Het zal een komedie worden. Amerikaanse acteur en komiek Will Ferrell mag de hoofdrol vertolken. In de zomer van 2019 lekten er meer details over de film. Pierce Brosnan en Rachel McAdams maken deel uit van de cast.

Will Ferrell werd gespot op het voorbije Songfestival in Lissabon. Nu is duidelijk waarom: hij zal de hoofdrol spelen in een Netflix-film over de liedjeswedstrijd. Samen met Andrew Steele schrijft Ferrell ook het script. De Amerikaanse acteur is al jarenlang fan van de muziekshow, nadat zijn Zweedse vrouw hem in 1999 kennis liet maken met het Songfestival. Het is nog niet duidelijk wanneer de film zal uitkomen.

James Bond

Volgens Ierse omroep RTÉ maakt James Bond-acteur Pierce Brosnan deel uit van de cast. De bekende acteur heeft al een (verwaarloosbare) ‘link’ met het Songfestival. Brosnan speelde namelijk mee in de twee Mamma Mia-films waarin de muziek van ABBA centraal staat. Canadese actrice Rachel McAdams, bekend van Mean Girls en The Notebook, zal ook een rol spelen.

IJslandse deelnemers?

Het zou best eens kunnen dat Will, Pierce en Rachel IJslandse deelnemers aan het Songfestival zullen vertolken. RúV, de omroep van IJsland, claimt zelf dat het eiland een prominente rol zal krijgen in de film over de liedjeswedstrijd. Mogelijke filmlocaties zijn Londen, IJslands stadje Húsavík én Tel Aviv. McAdams zou zelfs gepost zijn op het voorbije festival in Israël.

Advertentie