ALGEMEEN

Laura Tesoro schittert in ‘Het Grootste Café’

Zaterdagavond vormde de Ethias Arena in Hasselt het decor voor Het Grootste Cera Café. Tal van Vlaamse artiesten maakten er hun opwachting met Miguel Wiels en Peter Van de Veire als cafébazen die alles in goede banen leidden.

Voor de tweede editie van Het Grootste Cera Café toverden Wiels en Van de Veire enkele grote namen en unieke combinaties uit hun hoed. Zo openden Free Sauffriau en Laura Tesoro de avond met de klassieker Don’t Stop Me Now van Queen. Nadien wisselde de een meezinger de andere af. Zo waren er verschillende medleys onder leiding van de band Café Flamand die aan het einde van het eerste deel de draak stak met onze noorderburen en hun afwezigheid op het komende EK voetbal. Niels Destadsbader en Jonas Van Geel gaven het beste van zichzelf en hadden het publiek in een mum van tijd op hun hand. Ook Milk Inc. slaagde daar probleemloos in. Regi en Linda zijn terug van weggeweest en hadden wellicht vooraf de grootste moeite met het kiezen van de liedjes aangezien hun lijst met hits legio is.

Laura Tesoro mocht na haar duet met Souffriau nog enkele keren het podium bestijgen. Peter Van de Veire haalde de Belgische vlag boven en de zaal ging uit haar dak op het moment dat What’s The Pressure werd ingezet. Nadien bracht Tesoro ook nog Uptown Funk van Bruno Mars en Sorry van Justin Bieber met verve.

Het tweede deel van de avond werd ingezet door Natalia die voor de gelegenheid ook de comeback van The Dinky Toys mee kleur gaf. Als een wulpse deerne dartelde ze in Declaracíon de Amor. Ook KIA maakte een terugkeer naar het grote podium, Ian Thomas liet zijn veelzijdigheid zien in liedjes als Blurred Lines en Cheers. Verder kwamen ook de schlagerfans aan hun trekken tijdens de polonaisemedley en een gesmaakte DJ-set van DJ Flamand, het pseudoniem van Peter Van de Veire.

Het talrijk opgekomen publiek genoot zichtbaar van de variatie aan acts en originele samenwerkingen tussen de artiesten. Hasselt wist deze tweede editie van Het Grootste Cera Café – het eerste op Hasseltse bodem – duidelijk te smaken.

Advertentie