Algemeen

ALGEMEENEBUROTTERDAM 2020

Madonna eert op vraag EBU liedjes van 2020 (Aprilgrap)

Vorig jaar was het optreden van popzangeres Madonna een van de hoogtepunten tijdens de finale van het Songfestival in Tel Aviv. Om die reden heeft de European Broadcasting Union (EBU) beslist om de diva als verrassing een plaats te geven in het programma Eurovision: Europe Shine a Light. In dit vervangprogramma voor de finale, zal het icoon een hulde brengen aan alle nummers die dit jaar opgevoerd zouden worden.

Madonna krijgt in het programma Eurovision: Europe Shine a Light de eer om de nummers van dit jaar te zingen. Tijdens de show zal de zangeres een medley brengen van alle 41 liedjes zodat ze de erkenning krijgen die ze verdienen. Hoe lang het optreden van de Queen of Pop zal duren, is nog niet geweten. Gelukkig zijn de organisatoren zich bewust van de meerwaarde van de superster. ‘Ik denk dat alle Songfestivalfans laaiend enthousiast terugkijken op de interval-act van Madonna in Tel Aviv. Het zou spijtig zijn om haar er dit jaar niet bij te hebben. Er leek niemand meer geschikt dan zij om de nummers van dit jaar te laten zingen. We zullen dan ook veel tijd en geld uitrekken om de zangeres de kans te geven haar ding te laten doen’, zegt grote baas Jon Ola Sand.

Documentaire van Madonna op Songfestival

Op de plaats van de twee halve finales blijft op 12 en 14 mei momenteel een gat open in het uitzendprogramma van verschillende Europese omroepen. Daarom wordt door de EBU nagedacht om ook voor die momenten een alternatief te voorzien. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er wordt gewerkt aan een documentaire over het optreden van Madonna op het Songfestival vorig jaar. Daarin zouden verschillende mensen getuigen over hoe de samenwerking met de zangeres tot stand kwam. Daarnaast zal te zien zijn hoe hard Madonna moest repeteren om haar nummers te kunnen playbacken en hoe het haar gelukt is om de outfits van de dansers ongezien door de Israëlische security te krijgen.

Huiskamerconcert

Dezer dagen zijn er verschillende liveconcerten te zien uit de woonkamers van verschillende bekende artiesten. Naar aanloop van de show op 16 mei, zal ook Madonna optreden vanuit een van haar woonsten. De zangeres zal van de 50 landen die ooit deelnamen en nog bestaan een inzending coveren. Ze heeft van elk land haar twee favoriete nummers gekozen waartussen iedereen mag stemmen om het effectieve nummer te bepalen. Voor België kan er gekozen worden uit de inzending van 2008 O julissi en die van 1957 Straatdeuntje. Stemmen kan vanaf vandaag via deze link tot en met 11 april.

Advertentie