Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

Nederland: ex-deelnemers openhartig in podcast ‘Songfestival Troubadours’

Songfestival.be ging in 2020 op ‘Eurovisite’ bij Belgische ex-Songfestivaldeelnemers. Anno 2023 heeft die podcastreeks een mooie Nederlandse opvolger gekregen. Vandaag verschijnt namelijk de eerste aflevering van de nieuwe podcast Songfestival Troubadours. In deze serie vertellen Nederlandse ex-Songfestivaldeelnemers aan Chiel Troost en Jeroen Smits van Songfestivalweblog over hun bijzondere ervaringen op het grootste muzikale podium van Europa.

In de eerste aflevering van Songfestival Troubadours bezoeken Chiel en Jeroen (musical)zangeres en zangcoach Linda Wagenmakers. Met Linda blikken de heren terug op haar spectaculaire inzending No Goodbyes uit 2000. Uiteraard wordt er stilgestaan bij de act met de enorme jurk die Linda droeg. Ook de enorme ramp die Nederland, de avond van het Songfestival, op z’n kop zette wordt besproken: de vuurwerkramp in Enschede. Linda: ‘Ik dacht waarom is iedereen daar in de hoek van de green room met elkaar aan het praten? Ernstige gezichten. Op een gegeven moment ben ik er naartoe gegaan en heb ik gevraagd: wat gebeurt hier en toen ontdekte ik wat er gebeurd was. Toen was het feest echt over. Klaar. Toen was ook niet echt helder wat er was gebeurd. In eerste instantie hoorden we dat er 600 doden waren gevallen.’

Nicole & Hugo te horen

Het moge duidelijk zijn: in de afleveringen zijn de emoties duidelijk voelbaar. Dat levert acht bijzondere portretten, met een lach en een traan op, die wekelijks op donderdag verschijnen in de reguliere podcast-apps. In de eerste reeks staan de volgende artiesten centraal (in willekeurige volgorde): Maxine & Franklin Brown (1996), Ben Cramer (1973), Linda Wagenmakers (2000), Esther Hart (2003), Justine Pelmelay (1989), Saskia & Serge (1971), Getty Kaspers (Teach-In, 1975) en Marga Bult (1987).

Verder zijn er gastbijdrages van onder andere commentator Cornald Maas, oud-winnares Anne-Marie David, Stefania (Griekenland 2021) én … Nicole & Hugo. Dat geluidsfragment werd enkele weken geleden opnemen voor het plotselinge overlijden van Nicole Josy in november. De twee Nederlandse hosts zenden het fragment uit met de zegen van Hugo.

Overal te beluisteren

De podcast Songfestival Troubadours start op donderdag 26 januari a.s. met Linda Wagenmakers. Vervolgens verschijnt wekelijks, op donderdag, een nieuwe aflevering. De podcast is te vinden in de grote podcast-apps, waaronder Spotify, Apple Podcasts, Podimo en Google Podcasts. Nog eens luisteren naar de bezoekjes van redacteurs Jonathan en Jasper aan onder andere Tom Dice en Lisa del Bo voor de Vlaamse Songfestivalpodcast Eurovisite? Doe dat via onze website of de bekende luisterplatformen.

Advertentie