Algemeen

ALGEMEENKIEV 2017

Nederlandse kandidaat voor 2017 mogelijk na de zomer bekend

AVROTROS gaat na de zomer bekijken welke artiest ze naar Oekraïne willen sturen om daar Nederland te vertegenwoordigen op het songfestival van 2017. Dat zegt Daniël Dekker, de man die de laatste jaren mee verantwoordelijk is voor de Nederlandse selectie. (Foto: Robin Kamphuis)

Door te zeggen dat de omroep pas na de zomer beslissingen gaat nemen, wil Daniël Dekker geruchten dat meidengroep O’G3NE al gekozen is voor 2017 de kop indrukken: ‘We zijn op dit moment met niemand in gesprek. We gaan eerst evalueren. Dan gaan we na de zomer eens kijken wie er serieus belangstelling heeft’, zegt Dekker.

‘Songfestival staat op de kaart’ 

Het was krant De Telegraaf die uitpakte met het nieuws dat de meisjes van O’G3NE zeker lijken van deelname. Daniël Dekker is blij met de belangstelling: ‘Ik weet dat O’G3NE graag wil. Ik heb vorig jaar met de zussen gesproken, maar we hebben ze toen uitgelegd dat we voor Douwe Bob gingen. Daar waren ze toen wel teleurgesteld over. Caro Emerald roept ook dat ze wil. En dat mag. Het geeft maar aan dat het songfestival op de kaart staat. Van O’G3NE weten we nu dat ze enthousiast zijn’, zegt de Nederlander.

Lisa, Amy en Shelley van O’G3NE raakten in Nederland bekend toen ze The Voice of Holland wonnen en achteraf de hitparades bestormden. Ze zijn momenteel te zien in de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek en werken aan een eerste plaat. Tijdens interviews lieten ze al verschillende keren vallen dat ze enorm graag naar het Eurovisiesongfestival willen. Ze hebben dan ook ervaring met de liedjeswedstrijd. Als Lisa, Amy en Shelly namen ze in 2007 deel aan het Junior Eurovisiesongfestival met de song Adem in, adem uit.

play

De meisjes in Beste Zanger, de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek:

play

Advertentie