Algemeen

ALGEMEEN

Netflixfilm over Songfestival heet ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’

De nu al langverwachte Netflixfilm over het Eurovisiesongfestival heeft eindelijk een titel. De film zal Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga heten. Ook het eerste lied uit de film is vrijgegeven, dat heet Volcano Man. De film zelf komt uit op 26 juni!

In de film zullen de IJslandse muzikanten Lars Erickssong (Will Ferrell) en Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) de kans krijgen hun land te vertegenwoordigen op het grootste muziekfestival ter wereld. Tot de cast van de film horen naast Ferrell (die meeschreef aan de film) en McAdams onder meer ook Pierce Brosnan, Demi Lovato en Dan Stevens. Songfestivalwinnaar Salvador Sobral zal een kleine rol spelen, die van een straatmuzikant. De regisseur van de film is David Dobkin, bekend van Shanghai Knights, Wedding Crashers en The Judge.

Het eerste lied is er sinds vandaag, de film zelf komt op 26 juni op Netflix, zo zal Will Ferrell vanavond bekendmaken bij Graham Norton in de BBC-special over het Songfestival. Een album met liedjes komt dezelfde dag uit. De voorbereidingen voor de film hebben vier jaar in beslag genomen.

Bekijk hier de eerste beelden.

Advertentie