Algemeen

ALGEMEENKIEV 2017

NTU stelt bekendmaking gaststad uit

Het 62ste songfestival kent nog steeds geen gaststad. De televisiestrijd tussen de drie kanshebbers heeft tot dusver nog niks opgeleverd. De Oekraïense staatsomroep NTU stelt nu zelfs de beslissing uit.

Oekraïne wilde de selectie van de gaststad groots en transparant aanpakken. Van zes ging het naar drie steden die woensdagavond in een tv-show werden voorgesteld. Verantwoordelijken van de EBU, NTU en het organisatiecomité brachten immers bezoeken aan Dnipro, Kiev en Odessa. De finale beslissing kwam er niet en ook de deadline van 1 augustus blijkt niet meer mogelijk.

Financiële zorgen steken immers de kop op, hoewel de NTU niet in detail treedt. ‘We proberen samen de juiste keuze te maken, maar we vinden het ook belangrijk om voldoende tijd te nemen. Ik ben blij dit proces van dichtbij te mogen meemaken’, aldus Jon Ola Sand, uitvoerend supervisor van het songfestival. In een interview gaf hij de indruk bezorgd te zijn over de organisatie. ‘Oekraïne heeft nog heel wat werk voor de boeg’, klonk het.

Advertentie