Algemeen

ALGEMEENINTERVIEWS

Peter Van de Veire: ‘Het Grootste Cera Café wordt muzikale speeltuin’

Vooraleer hij zijn zitje als songfestivalcommentator inneemt, is hij opnieuw cafébaas tijdens Het Grootste Cera Café op 30 april in Hasselt. We spraken met Peter Van de Veire.

Grote namen en verrassingen

Peter Van de Veire en Miguel Wiels, dat blijft voor vuurwerk zorgen. ‘Samen met Niels Destadsbader gaan we opnieuw van jetje geven en spelen wij liedjes die iedereen kan meezingen. Het Grootste Cera Café is één groot muziekfeest met de band Café Flamand als rode draad’, aldus Van de Veire die heel wat grote namen kon strikken. ‘We zwaaien Laura Tesoro uit voor ze naar het songfestival vertrekt, we vliegen tieneridool Ian Thomas in vanuit de States, we verwelkomen Free Souffriau, Jonas Van Geel, Natalia en een rits feestvierende artiesten; Milk Inc. viert zijn 20ste verjaardag in ons café, de mannen van Krapoel In Axe vieren hun 25-jarig bestaan én het feit dat het 20 jaar geleden is dat ze Zaterdag uitbrachten én tot slot is er nog de reünie van The Dinky Toys. Twintig jaar na My Day Will Come doet Coco Jr. zijn bandana nog eens aan en staat hij met de originele bezetting op de toog van ons café. Drie uur lang wordt het een muzikale speeltuin met grote namen en verrassende muzikale combinaties’, klinkt het.

Vorig jaar bouwden Van de Veire en co een groot feest in de Antwerpse Lotto Arena. Dit jaar zet men de Ethias Arena in Hasselt op zijn kop. ‘Een aantal gastartiesten wilden wij er per sé bij hebben, zeker na onze eerste succesvolle editie. Het was puzzelen met de agenda’s tot we een nieuwe datum hebben gevonden. Die zorgde er op zijn beurt voor dat we ook een nieuwe locatie mochten gaan zoeken. Lang duurde dat niet want ook met de Ethias Arena in Hasselt was het liefde op het eerste gezicht. Bovendien hebben we daar ook mee ruimte om te bewegen, wat ervoor gaat zorgen dat we nog meer kunnen uitpakken met onze productie en dat we nog meer een warm cafégevoel gaan creëren’, zegt de MNM-presentator.

‘Dit moet je meemaken’

Naar wiens optreden kijkt Van de Veire in het bijzonder uit? ‘Dat is moeilijk want wij hebben opnieuw de sjans dat we de crème-de-la-crème konden strikken qua artiesten. Het zijn allemaal mensen die geweldig kunnen zingen en die hun succes al bewezen hebben. Wat vooral plezant gaat worden zijn de verrassende combinaties. Als je Coco Jr. met Natalia eens wil horen samen zingen, dan kan dat alleen maar omdat je erbij bent op Het Grootste Cera Café. Ik wil hier vooral mee aangeven dat de mensen het echt moeten meemaken. Het is een avond pure ontspanning, drie uur genieten van een show die je nooit meer te zien gaat krijgen. Wij garanderen je een unieke avond waar je nog lang gaat van kunnen nagenieten. Wij hebben, al zeg ik het zelf, de beste band met Café Flamand, en de tofste gastartiesten in de beste omgeving. Ik moet zeggen dat Miguel en ik nu al uitkijken naar de avond waarop wij nog eens cafébaas mogen spelen’, besluit een enthousiaste Van de Veire.

Wie erbij wil zijn op 30 april in Hasselt, rept zich naar de officiële website waar je tickets kan kopen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker deze aftermovie van de vorige editie.

play

Advertentie