Algemeen

ALGEMEEN

Zweden – Petra Mede in onderhandelingen met BBC

De geliefde Zweedse presentatrice Petra Mede, die in 2013 en 2016 het Eurovisiesongfestival presenteerde, is momenteel aan het onderhandelen met de Britse staatsomroep BBC over een internationale rol. In de Zweedse krant Aftonbladet liet Petra al weten dat het resultaat van de onderhandelingen zou afhangen van hoe haar rol te combineren valt met haar privéleven.

Na haar succesvolle hostings van de twee songfestivals en de show Eurovision Greatest Hits in Londen, kreeg Mede heel wat aandacht en aanbiedingen. De Zweedse wil echter focussen op haar huidige werk en haar gezin. ‘Ik heb een kindje van nog maar vier jaar oud en niets is belangrijker voor mij dan mijn dochter. Na verloop van tijd kan ik zien hoe mijn professionele carriere hier in kan passen’, voegt Petra hieraan toe. De combinatie van haar werk en haar privéleven is voor haar dus een cruciale factor.

Momenteel plant Petra een tour die Den ofrivilliga divan (‘De onvrijwillige diva’) heet. In de show praat ze over haar leven en de moeilijkheden achter de glitter and glamour. Ze zal in haar thuisstad Göteborg optreden vanaf maart. Verder is ze ook te zien op enkele kinderkanalen van de SVT.

Advertentie