Algemeen

ALGEMEEN

Presentatrice overleden die Songfestival vier keer presenteerde

In het Verenigd Koninkrijk is presentatrice en tv-bekendheid Katie Boyle overleden. Ze werd 91. Boyle is in het wereldje van het Eurovisiesongfestival een grote naam. In 1960, 1963, 1968 en 1974 was ze namelijk de gastvrouw die de shows aan elkaar praatte.

De presentatrice overleed gisteren. Haar overlijden werd bekendgemaakt via haar vertegenwoordigster June Ford-Crush. Boyle, die geboren werd in Italië, overleed thuis. De dame maakte carrière als model, presentatrice, actrice, columniste, maar ook als grote liefhebster van honden.

In 1960, 1963, 1968 en 1974 was ze de presentatrice van het Songfestival, drie keer in Londen en een keer in Brighton. Lees hierover meer op onze geschiedenispagina’s. Vooral het feit dat ze vloeiend verschillende talen sprak gaf destijds de doorslag om steeds voor haar als gastvrouw te kiezen.

Zonder ondergoed

Boyle zorgde voor enkele iconische Songfestivalmomenten. In 1960, toen de Britse inzending lange tijd bovenaan het scorebord stond en het publiek wel erg enthousiast werd, vroeg ze de mensen in de zaal prompt om stiller te zijn omdat ze de puntengevers die per telefoon hun stemmen doorgaven niet meer kon verstaan. Ook drie jaar later werd ze het gezicht van de chaos tijdens de puntentelling, nadat de Noorse jury in allerijl haar punten had veranderd en zo de overwinning schonk aan Scandinavische buur Denemarken en bovendien ook de Monegaskische jury opnieuw moest worden opgebeld omdat ze in eerste instantie een punt te veel hadden gegeven.

En volgens het officiële Songfestivalboek van John Kennedy O’Connor presenteerde ze in 1974 zonder ondergoed te dragen. Haar doorschijnende jurk zou het ondergoed te fel tonen door de vele lampen op haar, waardoor ze slechts enkele minuten voor de uitzending op antenne ging haar ondergoed nog zou hebben uitgetrokken. Het zou ook om die reden geweest zijn dat Boyle zedig haar steekkaartjes in haar handen hield om te vermijden dat de miljoenen kijkers thuis iets te veel zouden zien. Of dat er iets mee te maken had of niet, het festival van 1974 was het laatste dat Katie Boyle gepresenteerd werd.

Zo opende ze in 1974 het festival: 

play

Advertentie