Algemeen

ALGEMEEN

Redactie Songfestival.be distantieert zich van ‘Eurovision Top 250’ op OUTtv

Naar jaarlijkse gewoonte werd op 31 december de officiële Eurovision Top 250 uitgezonden op internetradio Escradio. Deze website, Songfestival.be, organiseert en coördineert deze onder Songfestivalfans populaire stemming. Kanaal OUTtv organiseert sinds kort een eigen stemming onder dezelfde naam. Dit doet de zender zonder onze medewerking, steun of goedkeuring. Via deze verklaring willen we benadrukken dat wij ons als voltallige redactie samen met ESC Radio distantiëren van deze nutteloze hitlijst.

Wij als Songfestival.be hebben zowel via mail als telefoon herhaaldelijk contact proberen opnemen met het team van OUTtv, maar zonder gehoor. Wij hebben dus zelf geen verklaring waarom het kanaal de op ESC Radio uitgezonden Eurovision Top 250 niet meer op tv brengt, maar een eigen stemming organiseert. De lijst van OUTV staat dus volledig los van de officiële Eurovision Top 250, uitgezonden op 31 december 2021.

Songfestival.be distantieert zich niet alleen van deze nieuwe stemming, we benadrukken ook dat wij niet betrokken zijn bij zowel het samenstellen van de lijst, het controleren van de stemmen als de promotie hiervan. Wij betreuren deze gang van zaken en zullen daarom in de toekomst niet meer samenwerken met OUTtv.

De échte lijst waar Songfestivalfans gretig op stemmen en naar luisteren op oudejaarsavond, komt er uiteraard weer aan op 31 december 2022. Net als vorig jaar hopen we een recordaantal stemmen te tellen.

Redactie Songfestival.be
Team ESC Radio 

Advertentie