Algemeen

ALGEMEEN

Songfestival.be blaast één kaarsje uit

Het is vandaag om half negen ’s ochtends exact één jaar geleden dat songfestival.be, de website die je nu aan het bezoeken bent, voor het eerst online ging voor het grote publiek.

Tussen al het nieuws over het (Junior) Eurovisiesongfestival door willen we als redactie heel eventjes stilstaan bij deze eerste verjaardag, een kleine mijlpaal. We begonnen op maandag 16 november 2015 met als blikvanger de vijf kandidaten van Eurosong 2016, en de rest is inmiddels recente geschiedenis.

Cijfers

Een jaar later hebben we zelfs in de songfestivalluwe periodes dagelijks ruim 300 unieke bezoekers. Op Facebook vinden meer dan 800 mensen onze pagina leuk, op Twitter zijn we de 300 volgers voorbijgefietst. Ook op Instagram, YouTube en Spotify bereiken we een steeds groter publiek. Bovendien hebben al meer dan 160.000 mensen op één jaar tijd hun weg gevonden naar deze website, en het aantal groeit dagelijks aan. Het gaat daarbij niet enkel om Belgen: ook een trouwe schare Nederlanders bezoekt onze site regelmatig.

De volledige redactie wil alle bezoekers bedanken voor hun trouwe bezoek en commentaren, zowel de fijne als de kritische, want daar worden allen beter van. Expliciet willen we ook de mensen bedanken die geen deel uitmaken van de redactie, maar ons wel blijvend steunen en zo hun onmisbaar steentje blijven bijdragen aan Songfestival.be. Begin volgend jaar komt naar goede gewoonte de voorrondecarrousel weer op gang, en beloven het opnieuw drukke tijden te worden voor songfestivalfans. Alles over de voorrondes voor en de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2017 lees je natuurlijk ook hier, op songfestival.be.

Oproep

Om minstens nog een jaar duizenden lezers te kunnen blijven boeien met het laatste songfestivalnieuws uit binnen- en buitenland, zijn we op zoek naar extra handen die het vele, maar leuke werk lichter kunnen maken. Heb jij wat vrije tijd, interesse in het songfestival en kun je foutloos werkwoorden vervoegen? Dan ben jij dé persoon die we zoeken. Mail ons met wat informatie over jezelf op [email protected], en wie weet maak jij binnenkort uit van onze redactie.

Foto: Gerry Wouters

Advertentie