Algemeen

ALGEMEEN

Songfestival.be maakt allereerste Belgische Songfestivalboek

In maart volgend jaar verschijnt 65 jaar België op het Songfestival: Alle artiesten, alle verhalen, het eerste boek dat de beroemde en beruchte Belgische geschiedenis op en rond het Eurovisiesongfestival belicht. Jonathan Hendrickx en Jasper Van Biesen, beiden mede-oprichters van deze website, tekenden een contract bij uitgeverij Baeckens Books. Songfestivalcommentator Peter Van de Veire zorgt voor het voorwoord van dit unieke boekproject. 

Het idee voor een boek ontstond na de zeer succesvolle podcast Eurovisite, die begin dit jaar het levenslicht zag. Jonathan en Jasper praatten daarin uitvoerig met Belgische ex-Songfestivalkandidaten over hun deelname. Klinkende namen als Nicole & Hugo, Xandee en Tom Dice passeerden de revue. De podcast werd gesmaakt door artiesten en fans, met duizenden luisterbeurten voor de in totaal twaalf verschenen afleveringen.

Een groot cadeau

De uitzendingen worden in boekvorm gegoten, maar dat is lang niet alles. Het boek zal elke Songfestivaleditie sinds 1956 uitvoerig bespreken door stil te staan bij de Belgische preselecties en het feitelijke Songfestival. Dat doen we nu ook al op onze geschiedenispagina’s, maar die worden voor het boek nog uitgebreid.

Momenteel zijn Jonathan en Jasper nog volop bezig met het interviewen van andere ex-deelnemers. In totaal spraken ze er al ruim twintig, met verschillende andere interviews die nog gepland zijn voor de komende weken. Door de focus niet enkel op de feitelijke geschiedenis te leggen, maar ook op de artiesten en hun persoonlijke verhalen en ervaringen, wordt dit het eerste échte Belgische Songfestivalboek. Een groot cadeau voor de duizenden trouwe Eurovisiefans van eigen bodem die het tot hiertoe met Nederlandse of internationale naslagwerken moesten stellen.

65 jaar België op het Songfestival: Alle artiesten, alle verhalen verschijnt in maart 2021 bij uitgeverij Baeckens Books. Meer informatie wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

Cet article est également accessible en français. This article is also available in English.

Advertentie