Algemeen

ALGEMEEN

‘Toy’ meest bekeken video ooit op officiële YouTube-kanaal Songfestival

Ze is de winnares van het Eurovisiesongfestival 2018 en het lijkt haar allemaal voor de wind te gaan. Alleen maar goed nieuws voor de Israëlische Netta, zo breekt ze een record op het officiële YouTube-kanaal van het Songfestival én krijgt ze een grote push van platenlabel S-Curve Records/BMG.

Het officiële kanaal op YouTube van de liedjeswedstrijd bestaat sinds maart 2006. Dit jaar blijkt echter het jaar waarin een aantal records worden verbroken. Twee weken voor de finale kreeg het account zijn twee miljoenste abonnee en op de dag van de finale werden alle video’s, interviews en updates samen maar liefst drie miljard keer bekeken.

Dat blijkt niet alles want deze week werd een ander record verbroken. Acht jaar heeft het geduurd alvorens iemand het record van Jessy Matador, die voor Frankrijk deelnam in 2010 met Allez Ola Olé, kon verbreken. Matador heeft dus al die jaren tijd gehad om aan zijn 57 miljoen views te komen. De winnares van dat jaar, Lena, stond met haar Satellite op een tweede plaats met net iets minder kijkers dan de nummer twaalf uit 2010.

Deze week is daar verandering in gekomen want de winnares van dit jaar, Netta Barzilai, heeft nu het record in handen. Daar waar de vorige er acht jaar hebben over gedaan, deed de Israëlische zangeres er maar twee maanden, 76 dagen om exact te zijn, over om meer dan zestig (!) miljoen views te krijgen. De Zweedse winnares uit 2012, Loreen, staat met Euphoria op plaats vier met 32 miljoen views en die andere winnaar uit Zweden in 2015, Måns Zelmerlöw staat met zijn Heroes op de vijfde plaats, goed voor hetzelfde aantal als Loreen.

Als de video van Toy zo blijft doorgaan dan zal ze waarschijnlijk de eerste artiest zijn die de kaap van honderd miljoen zal overschrijden met slechts één video. Als je de optredens van Netta in de halve finale en finale erbij zou optellen staat de teller momenteel op een luttele 110 miljoen kijkers. Leuk weetje: Loïc Nottet staat op veertien miljoen, Blanche op twaalf miljoen en Laura Tesoro tikt af op acht miljoen kijkers. Sennek heeft na ongeveer drie maanden een totaal van drie en een half miljoen views.

Internationale carrière

Het nieuws over het nieuwe record komt bijna tegelijk met ander goed nieuws voor Netta. In april tekende Mikolas Jozef al een deal met label Sony Music voor een internationale release van zijn nummer Lie To Me en vorige week kondigde de runner-up van dit jaar Eleni Foureira ook aan dat Fuego opgevist is door diezelfde platenmaatschappij en zo internationale kansen zal krijgen.

Succes voor Eleni Foureira!

Geplaatst door Songfestival.be op zaterdag 19 mei 2018

Nu is het dus ook zeker dat het winnende nummer Toy globaal zal worden gepromoot. Weliswaar door een ander label. Het lied scheert momenteel hoge toppen zowel in Europa als in de Verenigde Staten én ook Australië, dus besprekingen voor een uitgebreide tour zijn volop aan de gang. Wie Netta (en Eleni) aan het werk wil zien, noteert 11 augustus in de agenda, dan geven ze een klein optreden tijdens Antwerp Pride.

Advertentie