Algemeen

ALGEMEEN

Laura Tesoro wint een award bij ‘Radio 2 Zomerhit’

Eén-presentator Peter Van de Veire en Radio 2-presentator Christoff maakten in Zomerhit De Aftrap de topfavorieten bekend voor een heleboel categorieën van de Radio 2 Zomerhit. Laura Tesoro was in twee belangrijke categorieën genomineerd en won één award. De hoofdprijs, dé zomerhit van Radio 2, won de jonge zangeres niet.

Tesoro’s songfestivalliedje What’s the Pressure was genomineerd in de categorie ‘Beste Anderstalige Lied’ en ze won de award. Haar song nam het op tegen liedjes van onder andere Barbara Dex, Bent Van Looy, Hooverphonic en Milow. De tweede categorie waarin Laura Tesoro kans maakte, was die van Beste Zangeres. Laura’s naam stond te blinken naast die van Dana Winner, Emma Bale en Eurosong-deelneemster Natalia. Tesoro had dus stevige concurrentie. Dana haalde het in the end.

Iedereen wil natuurlijk dé ‘Radio 2 Zomerhit’ winnen. Via de website van Radio 2 kon je stemmen op jouw favoriete song. 14 augustus kwam er een tweede stemronde tussen de vier topfavorieten. Op zondag 21 augustus reikten Christoff en Peter Van de Veire tijdens een awardshow op de zeedijk in Blankenberge de prijzen uit. K3 won uiteindelijk de ‘Zomerhit’ van Radio 2, maar hun overwinning ging in het niets op toen eerst Milow als winnaar uitgeroepen werd.

Advertentie