Algemeen

ALGEMEEN

Wint Songfestivalkandidaat ‘Radio 2 Zomerhit 2020’?

De Vlaamse radiozender Radio 2 heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Radio 2 Zomerhit 2020. Onder die genomineerden zitten heel wat Songfestivalgerelateerde namen. Hier een overzicht.

Clouseau – California

Deze groep vertegenwoordigde ons land al in 1991 op het Eurovisiesongfestival met het lied Geef het op. Clouseau werd 16e op 22 deelnemers. In 1989 won de groep al eens de Radio 2 Zomerhit met Anne.

play

Gene Thomas – Mij en m’n gitaar

Tot op heden heeft Gene Thomas nog niet voor België op het ESF gestaan, maar hij heeft wel een grote hit te pakken met een bewerking van het Songfestivalliedje van Tom Dice uit 2010. De bewerking komt uit het VTM-programma Liefde voor muziek waarin artiesten een eigen versie brengen van elkaars liedjes. Met het origineel werd Tom Dice zesde in de finale in Oslo, waar toen de Duitse Lena won.

play

The Starlings – Little Submarine

Ook Tom Dice zelf is genomineerd voor de Radio 2 Zomerhit, samen met zijn partner Kato als het muzikale duo The Starlings. Ook dit lied komt uit het VTM-programma Liefde voor muziek, het is een bewerking van het K3-liedje Liefdeskapitein. The Starlings hebben al aangegeven dat ze heel graag België zouden willen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

play

Hooverphonic – Summer Sun

De groep die ons land had moeten vertegenwoordigen dit jaar in Rotterdam, maar een nieuwe kans krijgt in 2021. Het is niet met de Songfestivalinzending Release Me dat ze genomineerd zijn, wel met een nieuwer lied, Summer Sun.

play

Laura Tesoro – Hold On

Onze Songfestivaltrots van 2016 die met What’s The Pressure de finale in Stockholm mocht openen en er tiende werd. Voor de Radio 2 Zomerhit 2020 is ze genomineerd met Hold On.

play

De andere genomineerden zijn:

  • Lost Frequencies, Zonderling & Kelvin Jones – Love To Go
  • Metejoor – Het beste aan mij (ben jij)
  • Niels Destadsbader – Nooit alleen
  • Nina Butera feat. White Bird – Van vooraf aan
  • Regi feat. Jake Reese & OT – Kom wat dichterbij

Stemmen kan tot en met 16 augustus om 18.00 uur. Die avond vindt er een live tv-uitzending plaats vanuit Blankenberge, waarbij de tv-kijkers ook nog eens kunnen stemmen en waarna de winnaar bekendgemaakt wordt.

Advertentie