Barbara Dex

BARBARA DEX

‘Barbara Dex Award 2018’ gaat naar (VJR) Macedonië

Band Eye Cue haalde met Lost and Found de finale van het Songfestival in Lissabon niet, maar de vertegenwoordigers van (VJR) Macedonië gaan nu toch met een prijs naar huis. Ze krijgen onze befaamde Barbara Dex Award voor meest foute of opvallende outfit op het voorbije Eurovisiesongfestival. Australië en België vervolledigen de top drie.

Eye Cue haalde dit jaar de meeste stemmen binnen en mag zich zo winnaar van de jaarlijkse Barbara Dex Award noemen. Dat heeft de band vooral te danken aan de kledij van zangeres Marija Ivanovska. Ze begon te zingen in een felroze cape en strakke short, en alsof dat nog niet genoeg was maakte de cape plaats voor een topje dat een wel erg vreemd motief had. Je raakt er niet over uitgepraat. Het hemd van Bojan Trajkovsk is ook best opvallend te noemen. Het is trouwens de tweede keer dat het Oost-Europese land de populaire prijs wint. In 2005 was het zanger Martin Vučić die de gelukkige was.

Geen nek-aan-nekrace 

Fans uit binnen- en buitenland stemden Jessica Mauboy uit Australië en Sennek uit België naar plaatsen twee en drie. Toch was het geen nek-aan-nekrace, Macedonië had altijd een voorsprong van honderden stemmen.

De volledige top 5:

  1. (VJR) Macedonië – Eye Cue
  2. Australië – Jessica Mauboy
  3. België – Sennek
  4. Montenegro – Vanja Radovanović
  5. Israël – Netta

De uitreiking van de award is en blijft erg populair bij fans van het Eurovisiesongfestival. Deze website mocht de uitreiking voor de tweede keer organiseren en ontving weer duizenden stemmen uit verschillende Europese landen, en Australië.

De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Check hier het volledige overzicht van alle winnaars

Advertentie