Barbara Dex

BARBARA DEX

‘Barbara Dex Award 2019’ gaat voor tweede keer naar Portugal

Conan Osíris uit Portugal mocht jammer genoeg niet aantreden in de grote finale, maar krijgt nu toch nog een prijs. Conan wint onze beruchte Barbara Dex Award, de prijs voor meest foute of opvallende outfit tijdens het festival. Cyprus en Wit-Rusland vervolledigen de top drie.

Conan haalde de meeste stemmen binnen en mag zich zo de winnaar noemen van onze jaarlijkse Barbara Dex Award. Conan viel in de eerste halve finale op met zijn smaragdgroene outfit en een opvallend sieraad op zijn gezicht. Het is niet de eerste keer dat Portugal de award krijgt. In 2006 kreeg de groep Nonstop de prijs ook al toegewezen.

Record aantal stemmen

Het bleef spannend tot het einde met een record van om en bij de vierduizend stemmen. Fans uit binnen- en buitenland stemden Conan naar nummer één, Tamta naar twee en ZENA uit Wit-Rusland naar een derde plaats. Onze eigen Eliot kreeg ook wat stemmen maar eindigde op een vierde plaats.

De volledige top 5:

  1. Portugal – Conan Osiris
  2. Cyprus – Tamta
  3. Wit-Rusland – ZENA
  4. België – Eliot
  5. Noord-Macedonië – Tamara Todevska

De uitreiking van de award is en blijft erg populair bij fans van het Eurovisiesongfestival. Deze website mocht de uitreiking voor de derde keer organiseren en ontving weer duizenden stemmen uit verschillende Europese landen en Australië.

De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Check hier het volledige overzicht van alle winnaars

These are the previous winners. Did you vote already?

Geplaatst door Barbara Dex Award op Maandag 20 mei 2019

Advertentie