Barbara Dex

BARBARA DEX

Eerste halve finale: Vijf kanshebbers ‘Barbara Dex Award 2019’ gespot

Vorig jaar was het Marija Ivanovska, deel van Eye Cue uit Noord-Macedonië die de populaire en befaamde Barbara Dex Award won. Deze site reikt ook dit jaar weer de award uit voor de slechtst of meest opvallende geklede act op het Eurovisiesongfestival. Tijdens de eerste halve finale van gisteren deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen, gaat een van deze onderstaande landen dit jaar aan de haal met onze prijs? De stemming gaat open zondagmiddag.

1. ZENA uit Wit-Rusland.

De Wit-Russische ZENA lijkt één van de kanshebbers te zijn. Ze stootte door in de eerste halve finale tot grote verbazing van velen. Waarschijnlijk moest de outfit stoer overkomen, maar lijkt wat simpel voor een Songfestival. De lange glanzende witte laarzen maken haar kledingkeuze niet veel beter. Door het korte broekje lijkt het bijna alsof de laarzen er aan vast zitten.

2. Eliot uit België.

Ook onze eigen kandidaat, die gisteren helaas de finale niet behaalde, is wat ons betreft een kanshebber. De jas die hij draagt is een paar maten te groot en heeft feloranje afwerkingen. De zijkanten zijn open gemaakt en eveneens afgewerkt met oranje stukken. Sommigen vinden de outfit ook wel lijken op een zwemvest of een verkeersregelaar.

3. Conan Osiris uit Portugal.

De Portugese inzending van dit jaar is qua outfit een goede kanshebber. Hij kon Portugal helaas niet naar de finale brengen, maar met zijn originele kledingstijl zou hij best nog een award kunnen winnen. Het groene pak ziet er volgens sommigen uit als een kever of een leguaan. Conan draagt tijdens zijn optreden een soort plastic gezichtsstuk. Wat hier precies de toegevoegde waarde van is, mogen we zelf bedenken.

4. Katerine Duska uit Griekenland.

De Griekse Katerine ziet eruit alsof ze uit een muziekdoos is gestapt. Haar jurk ziet er erg sprookjesachtig uit met overal franjes. De Griekse delegatie heeft blijkbaar geprobeerd er alles aan te doen om de act er zo mierzoet mogelijk uit te laten zien. Mierzoet is het zeker, maar of dit ook een goede keuze was?

5. Hatari uit IJsland

De heren van Hatari hadden misschien wel een van de meest opvallende outfits. Normaal is hier waarschijnlijk een ander soort publiek voor, maar dat maakt voor IJsland niet uit. De jongens lopen letterlijk overal waar je ze tegenkomt in deze stijl gekleed. Je bent er net zoals het lied fan van of niet, maar opvallend is het wel. Was dat ook niet de bedoeling van deze groep?

Je kan vanaf zondag 19 mei stemmen op de Barbara Dex Award voor dit jaar. Deze website heeft de uitreiking overgenomen sinds twee jaar. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Advertentie