Barbara Dex

BARBARA DEXKIEV 2017

Montenegro wint Barbara Dex Award 2017 voor slechtst geklede act op songfestival

Slavko Kalezić uit Montenegro mag dit jaar de Barbara Dex Award in ontvangst nemen. De zanger kreeg de meeste stemmen achter zijn naam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de slechtst geklede artiest op het songfestival. Triana Park uit Letland en Martina Bárta uit Tsjechië werden respectievelijk tweede en derde. Belgische website Songfestival.be organiseert sinds dit jaar de uitreiking en ontving duizenden stemmen.

Slavko slaagde er niet in om met liedje Space het 62e songfestival te winnen voor Montenegro, maar valt nu toch nog in de prijzen. Hij ontvangt de prijs voor zijn opvallende outfit, eentje die we waarschijnlijk niet meteen op de catwalk zullen terug zien … Zijn veel besproken paardenstaart heeft ook een rol gespeeld bij de stemming. De man droeg in de eerste halve finale een doorkijk shirt, gecombineerd met een spannende glitterbroek en een lapje rond zijn middel.

Letland en Tsjechië haalden het ‘erepodium’. Zij waren volgens de stemmers dus het slechtst gekleed op het voorbije songfestival.

https://www.youtube.com/watch?v=jw-tD5FeS0E

De volledige top 3 op een rijtje:

  1. Montenegro – Slavko Kalezić
  2. Letland – Triana Park
  3. Tsjechië – Martina Bárta

Stemmen uit heel Europa

De uitreiking van de award is erg populair bij fans van het Eurovisiesongfestival. Belgische website Songfestival.be, die de uitreiking sinds dit jaar organiseert, ontving dan ook duizenden stemmen uit verschillende Europese landen, en Australië.

De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging. Jammer genoeg niet door zijn schoonheid …

Check hier het volledige overzicht van alle winnaars

Advertentie