Barbara Dex

BARBARA DEX

Stem voor ‘Barbara Dex Award 2021’: wie had opvallendste outfit?

Tijdens het voorbije Eurovisiesongfestival 2021 deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen. Nu is het moment aangebroken om te bepalen wie de Barbara Dex Award 2021 mee naar huis neemt. De stemming is geopend en loopt tot zondagmiddag 30 mei. Via deze link ontdek je de winnaars van voorgaande jaren.

De ludiek bedoelde en humoristische Barbara Dex Award gaat naar een deelnemer die met zijn of haar kledij een risico nam en daardoor opviel. Het zijn de fans van het Songfestival die de laureaat bepalen. Voor alle duidelijkheid: deze prijs voor de meest opvallende outfit heeft niet de bedoeling om te zeggen wat lelijk is en wat niet en wil het Songfestival uiteraard in geen slechtdaglicht plaatsen. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging.

Wie volgt in de voetsporen van o.a. Slavko en Verka Serduchka? Bepaal het nu! Stem HIER voor de Barbara Dex Award.

Populair

In 2017 jaar kreeg de populaire award een nieuwe uitreiker: Songfestival.be. De stemming werd moderner en eerlijker gemaakt, waardoor er heel wat stemmen en reacties binnen kwamen. Dat bewijst dat de prijs nog steeds enorm populair is bij fans en volgers van het Eurovisiesongfestival.

Advertentie