Barbara Dex

BARBARA DEX

Wint een van deze outfits ludiek bedoelde ‘Barbara Dex Award’?

Nu de halve finales van het Songfestival 2021 achter de rug zijn, is het moment gekomen om eens te kijken naar enkele outfits die over de tongen zijn gegaan. Wie viel op met zijn of haar podiumkledij? Misschien wint een van deze acts wel de Barbara Dex Award 2021.

De ludiek bedoelde en humoristische Barbara Dex Award gaat naar een deelnemer die met zijn of haar kledij een risico nam en daardoor opviel. Het zijn de fans van het Songfestival die de laureaat bepalen. Voor alle duidelijkheid: deze prijs voor de meest opvallende outfit heeft niet de bedoeling om te zeggen wat lelijk is en wat niet en wil het Songfestival uiteraard in geen slecht daglicht plaatsen. De Barbara Dex Award is vernoemd naar de Belgische Songfestivalkandidate van 1993. Dex droeg toen een zelfontworpen jurk, een creatie die meteen over de tong ging.

Tijdens de halve finales deden een paar jurken en pakken de wenkbrauwen fronsen, gaat een van deze onderstaande landen dit jaar aan de haal met de prijs? De stemming gaat open zondagmiddag. Via deze link ontdek je de winnaars van voorgaande jaren.

TIX uit Noorwegen

EBU / Andres Putting

Senhit uit San Marino

Roxen uit Roemenië

Samanta Tina uit Letland

Eden Alene uit Israël 

Albina uit Kroatië

Manizja uit Rusland 

Advertentie