EBUROTTERDAM 2020

Jon Ola Sand niet aanwezig op vergadering van delegatiehoofden

We worden ermee rond de oren geslagen: het coronavirus. Hoewel het festival niet in het gedrang komt, of toch alleszins niet op dit moment, zijn er wel enkele aanpassingen gedaan in de kalender. Zo zal niet elke delegatie een afgevaardigde naar Rotterdam hoeven sturen voor de jaarlijkse vergadering met alle delegatiehoofden. Ook Jon Ola Sand zal er niet bij zijn, omdat de EBU haar werknemers verbiedt te reizen tot en met 13 maart.

De bal ging aan het rollen toen het Zweedse delegatiehoofd bekendmaakte niet aanwezig te zullen zijn in Rotterdam op 9 en 10 maart vanwege het virus. Ook Israël maakte bekend hier niet op aanwezig te zullen zijn omdat het Israëlische ministerie van Volksgezondheid het reizen afraadt als het niet nodig is.

Besmetting binnen de EBU

Het hoofdkantoor van de EBU in Genève heeft een medewerker die positief is getest op het coronavirus en heeft daarom ook een reisverbod opgelegd voor alle medewerkers. Dit wil dus ook zeggen dat Songfestivalbaas Jon Ola Sand zijn laatste vergadering met de delegaties als uitvoerend producent moet laten schieten. Natuurlijk komen ze met een gepaste oplossing en werden alle delegatiehoofden via een brief op de hoogte gesteld van het probleem. Als oplossing zullen de niet aanwezige delegaties én leden van de EBU de vergadering op afstand kunnen volgen via een livestream.

Onze website heeft VRT gecontacteerd over deze kwestie, maar op moment van publiceren is er nog geen antwoord.

Advertentie