EBU

EBU

Martin Österdahl wordt nieuwe Executive Supervisor Eurovisiesongfestival

De opvolger voor Jon Ola Sand is bekend. De Zweed Martin Österdahl zal na deze editie van het Songfestival de fakkel overnemen van zijn voorganger. Martin was de uitvoerend producent tijdens de edities van het Songfestival in 2013 en 2016 toen het in Zweden werd gehouden. Hij krijgt ook de verantwoordelijkheid over het Junior Eurovisiesongfestival.

De beslissing is gemaakt door EBU Director of Media, Jean Philip De Tender, in samenspraak met het zittende bestuur van de organisatie en een zogenaamde ESC Reference Group. Over het waarom zegt Jean Philip De Tender het volgende:

Martin is de perfecte man om al het goede werk van Jon Ola Sand verder te zetten. Het Eurovisiesongfestival is hard veranderd onder het bewind van Jon Ola en hij heeft nieuwe normen gesteld voor een productie van wereldklasse. Martin is een groot creatief talent en heeft een onschatbare ervaring in zijn werk als uitvoerend producent van twee eerdere festivals en tal van andere succesvolle entertainmentshows. Hij is een uitstekende leider en verhalenverteller. Wat voor ons de kern is, is om nauw samen te werken met EBU-leden en om het grootste muziekevenement ter wereld te ontwikkelen en te laten groeien in het volgende decennium en ver daarna.

Zijn carrière 

Martin was eerder programmadirecteur en eindverantwoordelijke van de afdeling Entertainment & Sport bij SVT, waar hij verantwoordelijk was voor veel van hun kijkcijferkanonnen. Verder was hij de man achter de live uitzending van de Nobelprijsceremonie en het Zweedse koninklijke huwelijk in 2010. Hij werkte ook veel in het buitenland en wordt dan ook hoog aangeschreven. Martin is ook een gevierd auteur en heeft boeken over management geschreven die vertaald werden in tien andere talen. Zelf is hij een ontzettend trots man en zegt hij dit over zijn nieuwe aanstelling:

Het Eurovisiesongfestival is ’s werelds grootste muziekevenement en de langstlopende show op televisie. Het vermogen om mensen in heel Europa en daarbuiten te entertainen en te verenigen is uniek en iets dat nooit als vanzelfsprekend mag worden beschouwd. Ik voel me zeer vereerd om de kans te krijgen te streven naar een voortdurende ontwikkeling en populariteit in de toekomst. Ik kijk ernaar uit om in mei met iedereen in Genève aan de slag te gaan.

Lovende woorden van Jon Ola Sand 

De man die de laatste tien edities van het Songfestival in goede banen heeft geleid is alleen maar positief over zijn opvolger.

Ik werk al vele jaren samen met Martin Österdahl. Eerst op het Songfestival in 2013 en vervolgens opnieuw in 2016, maar ook in de ESC Reference Group waar Martin zeven jaar lang een gewaardeerd lid was. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van het Songfestival in zeer betrouwbare handen komt en dat Martin de juiste persoon is om deze ongelooflijke show naar een hoger niveau te tillen.

Advertentie