EBU

EBU

Vanavond eerste ‘Eurovision Song Celebration’

Vanavond had het zover moeten zijn, de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam, waarin Hooverphonic voor België door zou stoten naar de finale. Dat zou gebeuren op het podium in bovenstaande foto. Jammer genoeg is het festival om gekende redenen geannuleerd moeten worden, waarna in allerijl Eurovision Song Celebration 2020 voor vanavond en donderdag in elkaar gestoken werden.

play

De show zal telkens te volgen zijn op het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisiesongfestival en begint om 21.00 uur. Tijdens beide shows zullen alle liedjes getoond worden die dit jaar deel hadden moeten nemen aan het Songfestival. Dat zal gebeuren in een officiële startvolgorde die door de producers bepaald werd. In januari was nog geloot in het stadhuis van Rotterdam om aan ieder land een halve finale en een helft toe te kennen. Naast de deelnemers aan de eerste halve finale zullen we ook al kennismaken met de liedjes van gastland Nederland, Duitsland en Italië.

Fan recaps

Ook Songfestivalfans zullen in de show te zien zijn. Die fan recap zal dan te zien zijn in de plaats van de traditionele samenvatting van alle optredens die na het laatste optreden getoond wordt. Fans konden daarvoor een filmpje van zichzelf insturen waarin ze dansen op of meezingen met een van de liedjes van dit jaar.

Interval-acts

Ook al is er dit jaar geen competitie-element, interval-acts kunnen uiteraard niet ontbreken. We zullen ontdekken hoe On Fire van het Litouwse The Roop zou klinken in een versie van Elvis Presley. Van UNO van Little Big uit Rusland krijgen we dan weer een akoestische versie te horen. Ook Switch Your Genre is van de partij, waarbij liedjes zoals de naam het zegt in een ander genre gezongen worden. Youtubers uit heel Europa zullen hun mening geven over de liedjes en dan zijn er ook nog heel wat verrassingen voor ons gepland.

Donderdag volgt een tweede Song Celebration en zaterdag is er dan Eurovision: Europe Shine a Light, dat gepresenteerd zal worden door Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit.

Bekijk hieronder al een trailer van de show van vanavond om in de sfeer te komen!

play

Advertentie