Kiev 2017

KIEV 2017

Vanavond: 2e halve finale songfestival 2017

Vanavond vindt vanuit het International Exhibition Centre in Kiev de tweede halve finale van het 62e Eurovisiesongfestival plaats. Achttien nieuwe landen strijden om tien felbegeerde tickets naar de finale, nu zaterdagavond.

Televoting en jurystemming bepalen per land elk 50% van de uitslag. Net als vorig jaar geeft elk land zo twee keer punten van een tot twaalf. Vanavond worden enkel de tien finalisten op willekeurige volgorde bekendgemaakt. De exacte resultaten van de halve finales worden pas vrijgegeven na afloop van de finale, in de nacht van zaterdag op zondag. Duitsland, Frankrijk en Oekraïne stemmen mee met de deelnemende landen van vanavond.

Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk en Timur Miroshnychenko presenteren beide halve finales en de finale. Miroshnychenko praatte ook al het Junior Eurovisiesongfestival aan elkaar in 2009 en 2013, en zal dit jaar de gesprekken in de greenroom voor zijn rekening nemen. Geplaatste artiesten Levina, Alma en O.Torvald komen ook aan bod.

Voorbeschouwingen

De show start om 21.00 uur Belgische tijd, 22.00 uur in Oekraïne, op ondermeer Eén en NPO1. Op de Vlaamse tv wordt er voorbeschouwd in Van Gils &  het songfestival vanaf 20.35 uur. Presentator Lieven Van Gils praat samen met de Nederlandse comedian Jan-Jaap Van der Wal en ex-deelneemster Micha Marah over de komende eerste halve finale. De Nederlanders kunnen vanaf 20.30 uur al terecht bij Op weg naar het songfestival, waarin verschillende Bekende Nederlanders (Maurice Weijnen, Albert Verlinde, Anita Meijer, Giel Beelen, …) vooruitblikken.

Het volledige deelnemersveld van vanavond, op startvolgorde:

DuelLandDeelnemer(s)Nummer
1ServiëTijana BogićevićIn Too Deep
2OostenrijkNathan TrentRunning On Air
3Macedonië (VJR)Jana BurčeskaDance Alone
4MaltaClaudia FanielloBreathlessly
5RoemeniëIlinca ft. Alex FloreaYodel It!
6NederlandOG3NELights and Shadows
7HongarijeJoci PápaiOrigo
8DenemarkenAnja NissenWhere I Am
9IerlandBrendan MurrayDying to Try
10San MarinoValentina Monetta & Jimmie WilsonSpirit of The Night
11KroatiëJacques HoudekMy Friend
12NoorwegenJOWST ft. Aleksander WalmannGrab the Moment
13ZwitserlandTimebelleApollo
14Wit-RuslandNAVIBANDHistoryja majho žyccia
15BulgarijeKristian KostovBeautiful Mess
16LitouwenFusedmarcRain of Revolution
17EstlandKoit Toome & LauraVerona
18IsraëlImri ZivI Feel Alive