Albanië

ALBANIE

Deze kandidaten nemen deel aan Albanese voorronde, finale 22 december

Albanese omroep RTSH heeft de volledige deelnemerslijst van Festivali i Këngës 2020 vrijgegeven. Dat festival doet al jaren dienst als de nationale voorronde van het land. De bekendmaking kwam er nadat de volledige lijst met namen al online gelekt was. Zondag 22 december 2019 volgt de live-finale.

De organisatie haastte zich om de lijst met deelnemers vrij te geven. Twintig artiesten verschijnen op 19 en 20 december aan de start van Festivali i Këngës 2020. Na die halve finales is er op 22 december de finale. Dan weten we met welke inzending Albanië naar Nederland trekt. Olta Boka (foto) is een van de kandidaten. Zij won het Albanese festival al en mocht zo in 2008 naar het Eurovisiesongfestival. Met Zemrën e lamë peng werd ze zeventiende in de finale.

play

Populaire sterren

Olta krijgt concurrentie van o.a. Elvana Gjata, naar verluidt een van de grootste diva’s van het land en X-Factor-winnares Arilena Ara. Tiri Gjoci en Wendy Mancaku stonden vorig jaar op het Songfestival als achtergrondzangeres van Jonida Maliqi. Het deelnemersveld vind je in onderstaande tabel terug.

Deelnemer(s)Nummer
Albërie HadërgjonajKu ta gjej dikë ta dua
Aldo BardhiMelodi
Arilena AraShaj
Bojken LakoMalaseen
Devis XherahuBisedoj me serenatën
Eli Fara & StresiBohemë
Elvana GjataMe tana
Era RusiEja merre
GenaShqiponja e lirë
Genc Tukiçi and Nadia TukiçiJu flet Tirana
Kamela IslamajMë ngjyros
Kanita SumaAnkth
Kastro ZizoAsaj
Olta BokaShkrime në mur
Renis GjokaLoja
Robert BerishaAjo nuk është unë
Sara BajraktariAjër
Tiri GjociMe gotën bosh
Valon ShehuKutia e Pandorës
Wendi MancakuEnde

Alle songs zijn inmiddels te beluisteren via YouTube in deze afspeellijst.

play