Nederland

NEDERLAND

Moeder van OG3NE-zusjes overleden

Isolde Vol-Malee, de mama van de drie OG3NE-zusjes, is vandaag overleden. De vrouw streed al enkele jaren tegen een uiterst zeldzame vorm van botkanker. Vorige maand nog liet ze weten haar behandeling stop te zetten om intens van de tijd die haar nog restte te kunnen genieten.

Het was een emotioneel songfestival voor de zusjes van OG3NE. Hun liedje Lights and Shadows ging over de strijd van hun moeder tegen kanker en hoe het gezin daar mee om ging. Toen mama Isolde plots in Kiev stond om Amy, Shelley en Lisa te steunen tijdens de finale van het songfestival, laaiden de emoties hoog op. ‘We zullen je trots maken, mama’, klonk het toen.

Vandaag heeft de 48-jarige vrouw haar strijd verloren tegen een zeldzame vorm van botkanker. In het bijzijn van familie is ze overleden. ‘Wij vertrouwen er op dat haar strijdkracht, positiviteit, doorzettingsvermogen en eeuwige lach ons de kracht zal geven om door te gaan’, klinkt het in een mededeling. ‘Nu is er het grote verdriet. We hopen dat iedereen onze privacy respecteert en ons de rust en ruimte geeft om dit grote verdriet een plaats te geven.’

Net voor de zusjes naar Oekraïne vertrokken, werd bij hun moeder een nieuwe tumor vastgesteld. Door de vele bestralingen, complicaties en een achteruitgaande kwaliteit van leven besliste Isole een maand geleden om de behandelingen stop te zetten. Zo kon het gezin nog volop genieten van de momenten die ze nog met elkaar hadden.

De meidengroep treedt voorlopig niet op en zet ook al haar andere activiteiten stop om dit verlies te verwerken. Isolde Vol-Malee zal in besloten kring begraven worden.

MOEDER ISOLDE VAN OG3NE OVERLEDENIsolde Vol-Malee, de moeder van Lisa, Amy en Shelley van de formatie OG3NE, is…

Geplaatst door OG3NE op woensdag 12 juli 2017