Rotterdam 2020

ROTTERDAM 2020UNCATEGORIZED

‘Open Up’ slogan voor Songfestival 2020

Het is nog een dikke zeven maanden wachten op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, maar we zijn toch alweer een stapje dichter. Sietse Bakker en Cornald Maas mochten bij de Nederlandse talkshow De Wereld Draait Door de slogan van de vijfenzestigste editie bekendmaken. Rotterdam heet ons welkom met de slogan Open Up.

Sinds een paar dagen werden er via de sociale media teasers getoond waarin duidelijk werd gemaakt dat er nieuws op komst was vanuit de organisatie van het Eurovisiesongfestival. De bekendmaking van de gaststad werd gedaan door winnaar Duncan Laurence en die video begint met de woorden: ‘What is it really about?’ Het zijn net met die woorden dat de aankondiging werd gedaan.

24/10/19??#Eurovision | #ESC2020

Geplaatst door Eurovision Song Contest op Donderdag 24 oktober 2019

Primeur bij De Wereld Draait Door

Als er in Nederland nieuws is over het Songfestival dan zijn we van twee dingen alvast zeker. Het gaat bekendgemaakt worden in De Wereld Draait Door én Cornald Maas zit aan tafel. Geflankeerd door uitvoerend producent Sietse Bakker en leden van het comité Emma Wortelboer en Richard Groenendijk, maken ze de slogan voor volgende editie bekend. Op de vraag waarom een thema belangrijk is zegt Sietse het volgende: ‘Het spant een beetje de rode draad tussen de shows.’

Slogan knipoog naar Rotterdam 

Met dit thema beschrijven ze Nederland en vooral Rotterdam. Sietse Bakker: ‘Op deze manier willen we iedereen oproepen om zich open te stellen voor elkaar. Met elkaars geloof, overtuiging, gedachten maar vooral muziek. We hebben gezocht naar een thema dat vertelt waar Nederland voor staat; een land met een open blik naar de wereld, waar we onze mening, met respect voor elkaar, niet onder stoelen of banken steken.’ Het thema is tot stand gekomen na gesprekken met tientallen mensen uit de creatieve sector maar ook op straat met mensen in heel Nederland. Volgens de organisatie is de slogan bedoeld om zelf nader in vullen. ‘Open up to each other, Open up to music, Open up to Rotterdam. Voel de vrijheid om deze slogan op je eigen manier aan te vullen’, sluit Sietse af.

Open up to music?Open up to each other?‍?‍?‍? Open up to new ideas?Open up to realness?Open up to Eurovision?#OpenUp | #Eurovision | #ESC2020??

Geplaatst door Eurovision Song Contest op Donderdag 24 oktober 2019

Nog niets bekend over presentatoren 

Op de vraag wie het nu gaat presenteren wordt er gespeculeerd, maar al snel werd duidelijk dat er nog niets beslist is. Cornald Maas wou nog wel kwijt dat hij hoopt dat er geen verschil tussen commerciële en openbare omroep wordt gemaakt maar gewoon de beste presentator of presentatrice wordt gekozen.